Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Israel înaintea vizitei premierului Netanyahu în SUA

Au fost proteste de amploare în Israel. Oamenii i-au cerut lui Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord cu organizația Hamas pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza.

Manifestațiile au fost organizate înaintea vizitei premierului israelian în Statele Unite. Netanyahu va merge la Washington și va susține un discurs în fața Congresului american.

Protestatarii au cerut demisia șefului guvernului

Oamenii spun că eliberarea celor peste o sută de ostatici ai Hamas din Gaza ar trebui să fie principalul subiect al discuțiilor din SUA. Mulți dintre protestatari au cerut demisia șefului guvernului.

Protestatară: Netanyahu merge în Statele Unite pentru a vorbi în Congres. Dar mi-aș dori să semneze acordul pentru ostatici înainte de a pleca, astfel încât să poată vorbi despre asta. Mi-aș dori să poată vorbi cu Biden pentru a ne ajuta să-i aducem acasă. Acum este timpul, avem nevoie de o înțelegere acum, pentru a încheia acordul.

Protestatar: Trebuie să înlocuim acest guvern cu unul mult mai democratic, care va considera că cetățenii sunt valoroși și de care va avea grijă. Guvernul nostru nu are grijă de cetățeni.

Benjamin Netanyahu va încerca să refacă relațiile cu SUA

La Washington, Benjamin Netanyahu va încerca să refacă relațiile cu SUA, care s-au răcit din cauza neînțelegerilor privind războiul din Fâșia Gaza.

Administrația americană este nemulțumită de insistența Israelului de a continua războiul, dar și de numărul mare de victime printre civili. În prezent, SUA împreună cu Qatar și Egipt, încearcă să relanseze negocierile dintre Israel și Hamas pentru încetarea focului în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE