Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salvare miraculoasă în Fâșia Gaza. Un copil a fost salvat de medici din pântecele mamei lui, după ce femeia a murit într-un atac

Salvare miraculoasă în Fâșia Gaza. Un copil nenăscut a fost salvat, după ce mama lui, însărcinată în luna a noua, a fost ucisă în timpul luptelor din regiune. Medicii palestinieni s-au mișcat suficient de repede astfel încât să-i ofere bebelușului o șansă la viață.

Este vorba de un băiețel, iar starea lui de sănătate este stabilă, chiar dacă a suferit din cauza lipsei de oxigen. Bebelușul este acum într-un incubator la un spital din nordul Fâșiei Gaza. Pe patul de spital este și tatăl copilului, care a fost rănit în timpul atacului.

Khalil Dajran, reprezentant spital: Era însărcinată în luna a noua și a fost ucisă în urma intervenției armatei de ocupație. A fost supusă unei operații la spitalul Awda, imediat după ce a fost găsită moartă. Copilul se află acum în incubator. Și-a început viața ca orfan, fără mamă.

Mama copilului a mai trecut printr-un atac aerian în urmă cu patru luni, dar atunci a supraviețuit.

De la începutul războiului dintre Israel și organizația palestiniană Hamas, mii de femei și copii au murit, potrivit autorităților din Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE