Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premii pentru medaliații la Jocurile Olimpice 2024. Sportivii români au primit mașini electrice de ultimă generație

Sportivii români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Paris au primit, vineri, premiile acordate de fundația lui Ion Țiriac, fostul președinte al Comitetului Olimpic Român. Este vorba despre mașini electrice de ultimă generație.

O surpriză a fost prezența la premiere a gimnastei Sabrina Voinea, care va fi și ea premiată, deși nu a obținut o medalie, clasându-se pe locul 4 în finala de la sol. Gimnasta în vârstă de 17 ani nu a avut câștig de cauză la TAS și a ratat șansa de a obține medalia de bronz la sol, la JO 2024. Cu toate acestea, fundația a decis să o premieze și pe gimnastă, pentru evoluția de la Paris.

La ceremonie au fost prezente și Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Pe rând, sportivii români au urcat pe scenă pentru a primi cheile de la autoturism. Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a transmis un mesaj video gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea, felicitându-le pentru parcursul de la JO 2024 și spunând că amândouă merită premiate.

România, nouă medalii la JO 2024

Sportivii români medaliați cu aur la JO 2024

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

România a cucerit patru medalii de argint la Paris

Medalii de argint au fost cucerite de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronz pentru David Popovici și Ana Maria Bărbosu

De asemenea, David Popovici a obținut medalia de bronz la 100 de metri liber, iar gimnasta Ana Maria Bărbosu a obținut această distincție la proba de sol, ca urmare deciziei TAS.

Ana Bărbosu va primi vineri medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu, în cadrul unei ceremonii cu reguli clare, pe care Comitetul Internațional Olimpic le-a transmis.

COSR a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internațional Olimpic. Medalia de bronz pe care gimnasta Ana Maria Bărbosu o va primi vineri nu este fizic aceea pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere de la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE