Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PE SCURT: O selecție de cinci articole cu care merită să îți închei ziua

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Exercițiul nuclear anual al NATO, Steadfast Noon. Unele dintre avioanele folosite sunt capabile să transporte armament nuclear

  • Exercițiul nuclear anual al NATO, Steadfast Noon, începe luni. Peste 2000 de militari vor lua parte la sesiunile de antrenament în cadrul cărora vor fi folosite peste 60 de avioane militare, unele dintre ele capabile să transporte armament nuclear.
  • Exercițiul se va desfășura, în cea mai mare parte, în spațiul aerian de deasupra Marii Britanii, Belgiei, Olandei și Mării Nordului.
  • La exercițiu vor lua parte peste 2.000 de militari și 60 de aeronave din 13 țări. 8 baze militare vor fi utilizate în timpul antrenamentelor.

Citește mai mult despre exercițiul nuclear anual al NATO

Rating optimist pentru economia România. Standard & Poor's: economia româniei va avea o creștere de 1,6% în 2024

  • Una dintre cele mai mari agenții internaționale de rating financiar confirmă stabilitatea economiei României și perspective de creștere în următorii ani.
  • Potrivit agenției Standard & Poor's, ecomnomia țării va înregistra o creștere de 1,6% în 2024 și va avea o dublare a ritmului în perioada 2025-2027 când România va beneficia de fonduri europene importante.
  • Evaluarea mai arată că România are un rating bun în ce privește datoria guvernamentală și o situație bună pe piața muncii cu un șomaj aproape de minimele istorice.

Citește mai mult despre ratingul optimist pentru economia României

Oficialii americani cred că Israelul va viza siturile militare și energetice ale Iranului

  • Oficialii americani cred că Israelul a restrâns țintele în potențialul său răspuns la atacul Iranului din această lună la infrastructura militară și energetică, a raportat NBC sâmbătă.
  • Orientul Mijlociu rămâne în alertă maximă pentru o nouă escaladare la un an de război, în timp ce Israelul luptă împotriva grupărilor susținute de Iran: Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza.
  • Teheranul, un important producător de petrol, a amenințat Israelul cu consecințe grave dacă Republica Islamică este atacată.

Citește mai mult despre scenariile făcute de oficialii americani

Giorgio Armani intenţionează să se pensioneze. Care este motivul pentru care dorește să se retragă din activitate

  • Giorgio Armani, fondatorul brandului de modă italian omonim, a declarat că intenţionează să se retragă din activitate în următorii doi sau trei ani, potrivit unui interviu publicat duminică, informează Reuters.
  • Creatorul de modă a împlinit vârsta de 90 de ani pe 11 iulie 2024 şi, până în prezent, a fost foarte rezervat în legătură cu planurile de succesiune ale companiei pe care a înfiinţat-o în 1975 şi pe care încă o controlează cu o mână fermă.
  • "Îmi pot da încă doi sau trei ani în fruntea companiei. Nu mai mult, ar fi negativ", a declarat el pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

Citește mai mult despre decizia lui Giorgio Armani

O cometă văzută ultima dată de pe Terra în epoca Omului de Neanderthal, devine vizibilă în emisfera nordică

  • Revenită în proximitatea Terrei după un ocol în jurul Soarelui, cometa Tsuchinshan-ATLAS va deveni din nou vizibilă pentru pământenii din întreaga emisfera nordică începând de sâmbătă seară pentru "aproximativ zece zile", în timp ce îşi continuă călătoria începută cu milioane de ani în urmă, informează AFP şi DPA.
  • Micul corp de rocă şi gheaţă a fost detectat abia în ianuarie 2023 de Observatorul Muntelui Purpuriu din China (Tsuchinshan), de la care provine prima jumătate a numelui său. Cea de-a doua jumătate provine de la telescopul din programul sud-african ATLAS, care i-a confirmat existenţa.
  • Această cometă a fost vizibilă ultima dată de pe Pământ atunci când pe planeta noastră încă trăiau oamenii de Neanderthal.

Citește mai mult despre cometa vizibilă în emisfera nordică

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE