Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oficialii americani cred că Israelul va viza siturile militare și energetice ale Iranului

Oficialii americani cred că Israelul a restrâns țintele în potențialul său răspuns la atacul Iranului din această lună la infrastructura militară și energetică, a raportat NBC sâmbătă.

Orientul Mijlociu rămâne în alertă maximă pentru o nouă escaladare la un an de război, în timp ce Israelul luptă împotriva grupărilor susținute de Iran: Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza.

Teheranul, un important producător de petrol, a amenințat Israelul cu consecințe grave dacă Republica Islamică este atacată, scrie Reuters.

Israelul a declarat în repetate rânduri că va răspunde tirului de rachete iranian de la 1 octombrie, care a fost lansat ca represalii pentru operațiunile militare ale Israelului în Gaza și Liban și pentru uciderea unui șir de lideri Hamas și Hezbollah.

Nu există niciun indiciu că Israelul va viza instalații nucleare sau va efectua asasinate, se arată în raportul NBC, care citează oficiali americani anonimi și adaugă că Israelul nu a luat decizii finale cu privire la cum și când să acționeze.

Oficialii americani și israelieni au declarat că un răspuns ar putea veni în timpul actualei sărbători Yom Kippur, potrivit raportului.

Oficialii israelieni nu au comentat public raportul.

Conflictul dintre Israel și militanții Hezbollah a izbucnit în urmă cu un an, când Hezbollah a început să lanseze rachete în nordul Israelului, la începutul războiului din Gaza, și a escaladat brusc în ultimele săptămâni.

Armata israeliană a declarat că continuă să opereze în sudul Libanului pentru a dezmembra infrastructura Hezbollah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE