Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trupele israeline au ucis alte 19 persoane în Gaza. Israelul ordonă palestinienilor să părăsească nordul Gazei

Atacurile militare israeliene asupra Gaza au ucis peste noapte cel puțin 19 palestinieni, au declarat sâmbătă medicii, în timp ce forțele au continuat să se adâncească în zona Jabalia, unde agențiile internaționale de ajutorare spun că mii de oameni sunt blocați, potrivit Reuters.

Rezidenții au declarat că forțele israeliene au continuat să lovească Jabalia, care se află în nordul enclavei și este cea mai mare dintre taberelede refugiați din enclavă.

Armata israeliană a publicat sâmbătă noi ordine de evacuare pentru două cartiere de la marginea de nord a orașului Gaza, care se află, de asemenea, în nordul enclavei, afirmând că zona este o „zonă de luptă periculoasă”.

Într-o declarație, Ministerul de Interne din Gaza, condus de Hamas, a îndemnat locuitorii să nu se mute în zonele din nordul enclavei și, de asemenea, să evite să se îndrepte spre sud „unde ocupația continuă să bombardeze și să ucidă în fiecare zi în zonele pe care le consideră sigure”.

Israelul nu a făcut niciun nou comentariu cu privire la decese, dar armata a declarat zilele trecute că forțele care operează în Jabalia și în zonele din apropiere au ucis zeci de militanți, au localizat arme și au dezmembrat infrastructura militară.

Operațiunea din această zonă a început în urmă cu o săptămână, iar armata a declarat atunci că urmărește să lupte împotriva militanților care organizează atacuri și să împiedice Hamas să se regrupeze.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătății estimează la aproximativ 150 numărul persoanelor ucise în Jabalia în cursul săptămânii trecute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE