Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PoliJOBS 2023 a început. Zeci de companii prezintă ofertele de angajare pentru tinerii studenți

Profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor români și străini. ”Meseriile viitorului” vor fi prezentate la cea de a VI-a ediție a PoliJOBS, cel mai mare târg de job-uri din domeniul ingineriei.

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București găzduiește în perioada 15-16 noiembrie 2023 cel mai mare târg de job-uri din domeniul tehnic din acest an, PoliJOBS. Evenimentul va conecta peste 80 de companii inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți și absolvenți.

Care sunt meseriile viitorului și competențele necesare pentru acestea? Cum influențează tehnologia piața muncii? Ce înseamnă AI și impactul său asupra locurilor de muncă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care studenții vor primi răspunsuri în cadrul evenimentului ajuns la cea de a VI-a ediție.

Piața muncii a trecut prin cea mai mare transformare din ultimele generații, iar schimbările au adus cu ele întrebări și incertitudine în rândul studenților. Tinerii din România amână de cele mai multe ori să aplice pentru un loc de muncă în domeniul studiat din cauza lipsei de experiență.

România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani

După 1989 peste 200.000 de ingineri au plecat din România. A fost doar începutul unei crize acute de profesioniști. Ultimii ani au adus provocări aparte. Oferta din piața muncii a devenit din ce în ce mai generoasă, iar specialiștii se văd nevoiți să rezolve criza de profesioniști. 

Candidații din domeniul ingineriei se numără printre cei mai căutați pe piața muncii, dar și printre cei mai bine plătiți. În jur de 3.700 de ingineri termină licența anual la Universitatea Politehnica din București, iar rata de angajare după anul III este de 90%.  Specialiștii în știința materialelor, inginerie nucleară și chimie sunt foarte căutați de companii.

”Necesarul pieței este de cca 600.000 astăzi pe ultimele studii. Noi producem cca 3.700 pe an, în următorii 10 ani, mergând cu turație maximă, universitatea poate acoperi cca 40.000, ceilalți produc circa 8.000 în toată România,” povestea Mihnea Costoiu, rectorul UNSTPB.

Profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor. Peste 80 de companii le vor povesti studenților universității despre ofertele de locuri de muncă în specializările tehnice. Angajatorii vor avea oportunitatea de a se conecta direct cu cei interesați de o carieră în domeniul tehnic. Aceștia vor prezenta peste 600 de oferte de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, atât pentru nivelurile de începători, cât și pentru niveluri intermediare sau seniori. De asemenea, târgul va include sesiuni de networking care vor ajuta participanții să obțină informații direct de la experții din domeniul lor de interes.

PoliJOBS, ajuns la cea de a VI-a ediție, este un eveniment de referință pentru tinerii studenți, ingineri și pentru piața muncii din România. Organizat de către Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin intermediul Biroului de Plasare a Forței de Muncă- PoliJOBS, evenimentul oferă o platformă esențială de interacțiune între studenți, absolvenți și potențiali angajatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE