Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ozempic va fi retras de pe piața din România, de la 1 august. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională a Medicamentului

Ozempic, medicamentul recomandat diabeticilor, va fi retras de pe piața din România, de la 1 august. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională a Medicamentului.

Potrivit unor surse Euronews România, decizia ca Ozempic să nu mai fie comercializat în țara noastră a fost luată de producătorul medicamentului, care ar fi nemulțumit de prețul prea mic.

Medicamentul nu va mai fi disponibil pe piața Românească sub formă injectabilă, însă poate fi găsit sub formă de comprimate orale, astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra pacienților diabetici.

În urmă cu câteva luni, pacienții cu diabet nu au găsit medicamentul pe piață, din cauza cererii mari și a stocurilor insuficiente. Acesta era folosit și pentru slăbit.

Ce spune Agenția Națională a Medicamentului 

Conform informațiilor primite din partea deținătorului autorizației de punere pe piață  (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentrații (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg)  și sub formă de soluție injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024.

Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după această dată.

DAPP a informat că după 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în forma de comprimate orale, la recomandarea medicului.

În urma discuțiilor cu ANMDMR, producătorul și-a luat angajamentul de a pune pe piață cantități care să asigure întreg necesarul pacienților care suferă de diabet zaharat de tip 2 și care primesc în prezent tratament cu forma orală conținând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale.

Agenția va urmări respectarea acestui angajament, astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra pacienților diabetici”, se arată într-un comunicat al  Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE