Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU şi premierul libanez fac apel la încetarea escaladării cu Israel

Coordonatoarea ONU în Liban, împreună cu trupele de menținere a păcii staționate în zonă și premierul libanez Najib Mikati, au făcut apel duminică la încetarea tensiunilor dintre Hezbollah și Israel, potrivit AFP.

Premierul Mikati a declarat că a inițiat discuții cu partenerii internaționali ai Libanului pentru a preveni agravarea situației, după ce Hezbollah a lansat un atac major asupra Israelului.

În replică, Israelul a efectuat lovituri preventive în Liban, cu scopul de a limita atacul grupării șiite.

Într-o declarație oficială, Mikati a subliniat că prioritatea principală este "oprirea agresiunii israeliene și aplicarea rezoluției 1701 a ONU."

ONU îndeamnă la abținerea de la orice escaladare

Biroul coordonatoarei ONU și Forța Interimară a ONU în Liban (FINUL), care supraveghează zona de frontieră dintre Israel și Liban, au îndemnat ambele părți să se abțină de la orice escaladare suplimentară și să revină la starea de încetare a focului.

Într-un comunicat comun, aceștia au subliniat necesitatea revenirii la încetarea ostilităților și implementarea rezoluției 1701, adoptată la finalul conflictului din 2006 dintre Israel și Hezbollah, care prevede că doar armata libaneză și forțele ONU pot opera în sudul Libanului, la granița cu Israelul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE