Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OMS: Pudra de talc, probabil cancerigenă. Oamenii de știință spun că există o legătură între pudra de talc și cancerul ovarian

Pudra de talc, prezentă în produsele cosmetice și în cele de îngrijire a bebelușilor, este posibil cancerigenă.

Concluzia aparține Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului, din cadrul OMS, care a analizat mai multe studii pe acest subiect.

Oamenii de știință susțin că există o legătură între acest produs și un riscul crescut de apariție a cancerului ovarian.

Îngrijorări legate de efectele negative ale talcului asupra sănătății au existat și în trecut, în special din cauza riscului mare de contaminare a acestuia cu azbest, în condițiile în care ambele minerale se extrag din pământ.

Începând cu 1970, mii de oameni au dat în judecată compania farmaceutică Johnson & Johnson în Statele Unite ale Americii, spunând că au făcut cancer după ce au folosit pudră de talc contaminată.

În august 2022, compania anunța că va înceta să mai vândă pudră pentru copii pe bază de talc la nivel global, dar a insistat că a luat decizia din motive financiare.

Acest lucru nu îi obligă însă pe comercianți să retragă aceste produse de pe rafturi, în lipsa unor măsuri la nivel național.

La noi, spre exemplu, pudra de talc produsă Johnson & Johnson încă mai poate fi găsită în magazine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE