Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri că pandemia COVID-19 nu s-a încheiat și că aceasta a demonstrat necesitatea tranziției către platformele digitale de sănătate.

Sisteme digitale de sănătate

„Virusul nu a dispărut niciodată. Continuă să se schimbe, continuă să ia vieți inutile. Pandemia în sine nu s-a încheiat. Mulți jurnaliști mă întreabă <a dispărut virusul?>. Nu, virusul nu a dispărut niciodată. Continuă să se schimbe, continuă să ia vieți inutile; numai săptămâna trecută, peste 3.000. Dar suntem mult mai bine pregătiți, așa că există într-adevăr motive de optimism. Cel mai important este ca țările să dispună de un sistem de supraveghere puternic, astfel încât să poată detecta rapid dacă va exista o nouă variantă,” a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

El a vorbit în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a comitetului regional al OMS pentru Europa, care se desfășoară la Tel Aviv, în Israel.

Kluge a declarat că țările trebuie să își conecteze sistemele de sănătate online, mai ales în urma pandemiei care a arătat cât de esențiale au devenit sistemele digitale. El a indicat Israelul ca fiind un lider în acest domeniu.

„Cunoaștem puterea sănătății digitale de a transforma peisajul asistenței medicale, dar acum, după COVID-19, digitalul nu mai este opțional, ci obligatoriu”, a spus el.

Centru internațional de sănătate digitală

Organizațiile oficiale de asistență medicală din Israel sunt de mult timp online, iar țara și-a sporit constant capacitățile digitale în domeniul sănătății.

Ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că țara intenționează să construiască un centru internațional de sănătate digitală pentru a ghida alte țări care fac tranziția către sănătatea online. Horowitz a exprimat, de asemenea, prioritățile de sănătate ale Israelului, care includ asigurarea unui avort sigur și mai ușor de accesat pentru femeile din țară.

„Avortul nu este doar un drept al omului, nu este doar dreptul femeii de a lua o decizie cu privire la viață, ci și dreptul ei la sănătate. Este un drept la sănătate. În Israel, am adoptat recent noi reglementări care fac mult mai ușor pentru femei să aleagă să facă avort, cu o birocrație minimă și cu o intervenție mai mică a statului în decizia lor,” a declarat Nitzan Horowitz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE