Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD va avea o nouă conducere. Gabriela Firea dispare din echipă, apar nume noi

Partidul Social Democrat va avea de mâine o nouă conducere. Liderii PSD au convenit astăzi funcțiile și totul va deveni oficial în urma congresului de la Romexpo. Gabriela Firea este cel mai greu nume care dispare din noua echipă a premierului Marcel Ciolacu.

Lista finală a celor 21 de nume care vor forma noua conducere PSD a fost stabilită vineri, într-o ședință care a avut loc cu o zi înaintea Congresului PSD. Premierul Marcel Ciolacu va obține al doilea mandat consecutiv de președinte al partidului, pentru următorii patru ani.

Gabriela Firea nu va mai fi prim-vicepreședinte PSD

Sunt, însă, schimbări importante la vârful PSD. De exemplu, Gabriela Firea va pierde funcția de prim-vicepreședinte în dauna primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, dar va rămâne în continuare președinta PSD București.

În ceea ce privește numărul de vicepreședinți pe domenii de activitate, a fost mărit numărul acestora de la patru la opt și apar nume cunoscute în spațiul public. Unul dintre acestea este Elisabeta Lipă, care va coordona activitatea PSD pe zona de Sport, mai ales după rezultatele de la Jocurile Olimpice 2024. Un alt nume nou este cel al lui Florin Jianu, care se va ocupa de relația cu antreprenorii și mediul de afaceri.

În ceea ce privește posturile de vicepreședinți pe regiuni (opt la număr), acolo cel mai important nume care apare este cel al lui Marian Neacșu, în prezent vicepremier în Cabinetul Ciolacu.

Toate aceste schimbări vor fi oficiale după Congresul PSD de sâmbătă, de la Romexpo, acolo unde va fi validată și candidatura lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE