Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tensiuni în coaliție privind numirea comisarului european al României. Ciucă: ”Nu există un mandat din partea coaliției”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, acuză PSD că este ”adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii” când vine vorba despre numirea comisarului european din partea României, iar nominalizarea europarlamentarului Victor Negrescu, pe care ar avansa-o Marcel Ciolacu, nu are ”un mandat din partea coaliției”.

Fostul premier Nicolae Ciucă a afirmat că, în opinia sa, ”maturitatea politică înseamnă dialog deschis și obiectiv pentru interesele României”.

”Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii și pune dialogul - un pas absolut necesar pentru consens și decizie - pe ultimul plan. Nu este o bătălie a funcțiilor, este o discuție principială într-un guvern care ar trebui să urmărească exclusiv interesul României”, a precizat liderul PNL, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă: ”Comisarul european este al României – nu al PSD”

”Din păcate, în acest moment, România este unul dintre statele care nu a făcut încă propunerea de comisar european. Așa cum îi spune și titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înțeleagă tot mai puțin asta.

Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliției. Nu este un post de partid, ci este o poziție esențială pentru țară în următorii ani”, a afirmat Ciucă.

Victor Negrescu nu ar avea girul PNL. ”Nu există un mandat din partea coaliției”

”Până la ora la care scriu aceste rânduri, nu există un mandat din partea coaliției care să vizeze postul de comisar european care va reveni României. Nu mă refer doar la numele acestuia, ci și la portofoliul pe care România îl vizează.

Pentru o țară în care integrarea europeană este o poveste de succes care continuă, cred că ar trebui să luăm în calcul și postul de comisar european pentru Extindere. Avem o bogată experiență conferită de un traseu deloc ușor al aderării, pe care o putem oferi țărilor candidate, care negociază sau aspiră la statutul de membru UE”, a punctat fostul premier.

Ciucă: ”Putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură”

”Putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură. Acesta va contribui și la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări și la susținerea întregii regiuni. Având în vedere rolul esențial al României în asigurarea securității alimentare în Europa de Est, experiența noastră poate contribui la gestionarea provocărilor agricole la nivel european.

De aceea, fac un apel către partenerii de coaliție să lase deoparte interesul politic imediat și să discutăm serios despre nevoile României, nu ale PSD. Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, a concluzionat președintele Senatului.

Reacția lui Nicolae Ciucă vine în contextul în care Victor Negrescu va fi propunerea premierului României, Marcel Ciolacu, pentru funcția de comisar european, potrivit surselor Euronews România. Europarlamentarul S&D este și vicepreședinte al Parlamentului European.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE