Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu exclude un tandem președinte - premier cu Ciucă: ”Vă pot detalia toate tâmpeniile trecute”

Marcel Ciolacu a exclus orice posibilitate de a colabora cu Nicolae Ciucă într-un tandem președinte – prim-ministru, în cazul în care amândoi ar ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.

El a subliniat că „a observat ce înseamnă un președinte care își dorește propriul guvern,” făcând aluzie la Klaus Iohannis.

În plus, Ciolacu a menționat că a informat-o pe Ursula von der Leyen despre intenția sa de a candida la președinție, iar aceasta i-a urat „mult succes”.

Ciolacu, despre guvernul PSD-PNL: A rezultat timp de opt luni o struţo-cămilă

Într-o conferință de presă susținută joi la Bruxelles, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă, în cazul în care s-ar confrunta cu Nicolae Ciucă în turul doi al alegerilor prezidențiale, ar mai exista posibilitatea unei colaborări între cei doi, în cadrul unui tandem președinte – premier.

”Nu, am văzut ce a însemnat. Avem un preşedinte care şi-a dorit guvernul său, fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat timp de opt luni o struţo-cămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastruos, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR.

Dacă vreţi, vă pot detalia toate tâmpeniile trecute şi toată abordarea neprofesionistă şi secretă când au făcut acest PNRR. Nu. Cred că românii vor decide cine va fi şi preşedintele României şi cine va fi şi viitorul prim-ministru”, a răspuns Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE