Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou sistem european de plăți directe. Băncile din UE vor să înlocuiască firmele de carduri din SUA

Paisprezece mari grupuri bancare europene au lansat un nou serviciu de plată digitală. Pe termen lung, ar trebui să permită plata cumpărăturilor online și să înlocuiască marile firme de plăți, majoritatea americane.

Wero este un serviciu de plată între persoane fizice, gratuit, iar pentru început poate fi folosit prin intermediul telefonului mobil.

"În condiţiile în care Visa şi Mastercard sunt atât de mari, controlează o mare parte din piaţă. Ideea este de a construi o alternativă la soluţiile internaţionale de plăţi, pentru a oferi consumatorilor şi jucătorilor europeni o alegere europeană", a apreciat Martina Weimert, director general la European Payments Initiative, compania din spatele Wero.

Clienții băncilor europene au început să primească mesaje prin care sunt anunțați de această nouă inițiativă care permite transferuri instantanee, fără a introduce un cod Iban și fără comisioane.

Concret, o persoană fizică va trebui să deschidă aplicația bancară și să selecteze fila Wero. Vor alege destinatarul transferului dintre contacte sau introducând numărul de telefon ori adresa de e-mail.

Operațiunile sunt posibile doar dacă cele două persoane au un cont deschis la una dintre cele 14 bănci europene partenere.

Serviciile Wero urmează să fie disponibile atât prin propria sa aplicaţie cât şi prin platformelor băncilor participante la proiect.

"Plăţile sunt o problemă de volume. dacă nu ai volume, nu ai capacitatea de a fi competitiv pentru utilizatori", a explicat Carlo Bovero, de la BNP Paribas. Banca are peste 35 milioane de abonaţi la serviciul său de plăţi Paylib în Franţa, care se va alătura Wero.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE