Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi piste de biciclete în București. Masterplanul Velo al Primăriei, lansat în dezbatere, se întinde pe 236,73 km pătrați

Primăria București a lansat cel mai amplu proiect pentru piste de biciclete de până acum. Cu termen de finalizare cel târziu în 2035, pistele ar acoperi o zonă de peste 200 de kilometri pătrați.

Este un proiect mult așteptat de cicliști, mai puțin de șoferi. În general, bucureștenii spun că preferă ca pistele să fie construite pe carosabil.

Lansat vineri în dezbatere publică, masterplanul velo este unul ambițios.

Zona de intervenție are peste 236 de km pătrați, iar principalele piste de biciclete vor avea o lungime de peste 135 de km și vor fi construite până în anul 2035.

Noile rute ar crea o întreagă rețea în tot orașul

În prezent, dacă ne uităm pe harta Bucureștiului, piste de bicilete sunt foarte puține, iar cea mai bine delimitată este cea de pe Calea Victoriei.

Cel puțin la scara unei capitale europene este un deficit de mult timp, nevoia este destul de mare și cred că s-ar folosi mult mai des pentru că e argumentul principal pe care-l aud de la prrieteni întrebați de ce nu folosesc mai des bicicleta și în special de frica de trafic și chiar cred că ar ajuta foarte mult, adică pe proiectul acesta de pe Calea Victoriei chiar se vede diferența.

Șoferii sunt mai puțin încântați.

De aceea, un astfel de plan trebuie integrat unui transport în comun mai bun și trebuie să se regăsească în educația rutieră. În străinătate, așa s-a procedat.

În prezent, în București sunt 11 piste de biciclete. Potrivit Poliției Rutiere, pe ele au voie doar persoanele care au împlinit cel puțin 14 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE