Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netanyahu recunoaște lovitura mortală israeliană de la Rafah: ”A existat o greșeală tragică”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că a existat o „greșeală tragică” după ce o lovitură israeliană a ucis zeci de persoane în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza.

Într-un discurs ținut luni în fața parlamentului, el a declarat că Israelul investighează atacul care a avut loc cu o noapte înainte.

Israelul s-a confruntat luni cu noi condamnări pentru loviturile care, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătății, au ucis cel puțin 45 de palestinieni, inclusiv persoane strămutate care locuiau în corturi care au fost cuprinse de foc.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că aproximativ jumătate dintre morți sunt femei, copii și adulți în vârstă. Luni, copii desculți au scormonit printre resturile înnegrite, în timp ce căutările continuau.

Franța, un aliat european apropiat al Israelului, a declarat că este „indignată” de violențe.

„Aceste operațiuni trebuie să înceteze. Nu există zone sigure în Rafah pentru civilii palestinieni. Solicit respectarea deplină a dreptului internațional și o încetare imediată a focului", a postat președintele Emmanuel Macron pe X.

Rafah, cel mai sudic oraș din Gaza, situat la granița cu Egiptul, a găzduit peste un milion de persoane - aproximativ jumătate din populația din Gaza - strămutate din alte părți ale teritoriului.

Cei mai mulți au fugit din nou de când Israelul a lansat ceea ce a numit o incursiune limitată acolo la începutul acestei luni. Sute de mii de persoane sunt înghesuite în tabere de corturi sordide din oraș și din jurul acestuia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE