Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Neman - CFR Cluj 0-5, Universitatea Craiova - Maribor 3-2, Rijeka - Corvinul 1-0

Neman - CFR Cluj 0-5 (în tur 0-0)

După un modest 0-0 în tur, CFR Cluj a făcut spectacol în returul cu Neman Grodno, din turul 2 preliminar al Conference League. Ardelenii i-au zdrobit pe bieloruși cu 5-0 în deplasarea din Ungaria și s-au calificat în turul 3 preliminar. Neman a început meciul mai bine, iar Savitskiy a irosit două ocazii bune, însă CFR a deschis scorul repede, prin Muhar, în minutul 17. Bîrligea a făcut 2-0, după ce mai ratase o ocazie, din postură de singur cu portarul. În partea secundă, același Bîrligea a marcat din nou după ce l-a lobat pe portar. Korenica și Nkololo au înscris ultimele goluri pentru echipa lui Dan Petrescu, care va întâlni Maccabi Petah Tikva în turul 3 preliminar din Conference League. Israelienii vin din Europa League, de unde au fost eliminați de Braga.

Universitatea Craiova - Maribor 3-2 (în tur 0-2)

Tot în turul 2 din Conference League, Universitatea Craiova a câștigat cu 3-2 returul cu Maribor, dar a ratat calificarea din cauza acelui 0-2 din tur. Pentru olteni, au marcat Alexandru Mitriță (min. 52), Sierra (min. 73) și Koljic (min. 90+5), în timp ce slovenii au punctat prin Ilicic (min. 68) și Jakupovic (min. 82).

Rijeka - Corvinul 1-0 (în tur 0-0)

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a jucat în a doua competiție europeană ca valoare, Europa League, însă a pierdut cu 0-1 returul cu croații de la Rijeka, din turul 2 preliminar, și a ajuns tot în Conference League. În tur a fost 0-0. Petrovic a marcat singurul gol al partidei în minutul 12, însă hunedorenii au ratat incredibil o lovitură de pedeapsă în minutul 76, prin Sergiu Buș. Astfel, Corvinul va continua în cea de-a treia competiție europeană, Conference League, acolo unde va întâlni puternica formație Astana, din Kazahstan.

Cealaltă echipă din România încă aflată în cupele europene, FCSB, va juca în turul 3 preliminar din Champions League, cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Campioana din Liga 1 a trecut, cu o zi înainte, de Maccabi Tel Aviv, scor 1-0, după 1-1 în tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE