Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moment istoric. Divizionara secundă Corvinul Hunedoara, a spulberat-o pe vicecampioana Ungariei, Paksi, cu 4-0, în deplasare

Corvinul Hunedoara continuă să surprindă. Echipa din Liga secundă a României a învins-o pe Paksi cu 4-0, în turul 1 preliminar din Europa League. Iar performanța este cu atât mai mare cu cât Paksi este vicecampioana Ungariei.

Corvinul nu a mai jucat în cupele europene de 42 de ani, atunci când a fost singura prezență a hunedorenilor în fotbalul european. În plus, paradoxal, Corvinul nu are drept de promovare în Liga 1 din România, însă are voie să joace în cupele europene, așa cum a decis UEFA.

Paksi - Corvinul 0-4, în turul 1 preliminar din Europa League

În meciul din Ungaria, Corvinul a deschis scorul în minutul 3, prin Sergiu Buș, iar Marius Lupu a stabilit scorul pauzei. Același Lupu a reușut hat-trick-ul după ce a mai marcat de două ori în minutele 86 și 90+3.

De precizat că maghiarii au rămas în 10 jucători din minutul 76, când Szabo a fost eliminat.

Cu toate că diferența de valoare este foarte mare, Corvinul a reușit o adevărată minune, dacă se poate spune astfel.

A fost totodată și o premieră anunțată de UEFA. A fost prima dată în istoria competițiilor europene (Champions League, Europa League, sau Conference League), când două echipe din liga a doua câștigă un meci în aceeași zi. Cealaltă echipă este Wisla Cracovia, care a făcut 2-0 cu FK Lapi.

În retur, hunedorenii ar trebui să fie favoriți, având în vedere scorul din prima manșă, însă acest rezultat i-a surpins chiar și pe specialiști. Ba mai mult, impresarul Bogdan Apostu, un apropiat al clubului hunedorean, spunea, înainte de meci, că se teme de un scor fluviu, însă pentru Paksi, nu pentru Corvinul.

  • Returul se dispută pe 18 iulie, la Sibiu, acolo unde noul stadion este deja sold-out.
  • Dacă vor elimina Paksi, hunedorenii îi vor întâlni pe croații de la Rijeka, în turul 2 preliminar din Europa League, în dublă manșă.
  • Corvinul Hunedoara este nimeni alta decât câștigătoarea-surpriză a Cupei României, pe 16 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE