Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Mircea Geoană 2024 Președinte”, marcă înregistrată la OSIM. Cum arată sigla de campanie pentru alegerile prezidențiale

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a înregistrat la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci) sigla pentru campania electorală.

Cererea la OSIM a fost depusă la finalul lunii iunie

Cererea a fost depusă pe data de 28 iunie. Există două versiuni: una pe fundal alb, una pe fundal albastru.

În cerere, Mircea Geoană spune că va folosi sigla pe tricouri, geci, șepci, umbrele, veste, eșarfe + toate tipurile de materiale publicitare.

VEZI GALERIA
2 imagini

Marca înregistrată are denumirea: ”Mircea Geoană 2024 Președinte”. Poate fi contestată în termen de două luni de la publicarea în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială. În acest caz, până pe 28 august.

Mircea Geoană nu și-a anunțat oficial candidatura

Mircea Geoană încă nu și-a anunțat, oficial, candidatura la președinția României, cu toate că majoritatea sondajelor îl dau pe primul loc. Inclusiv ultimul, cel făcut de INSCOP în zilele trecute.

Între timp, Mircea Geoană a postat pe rețelele de socializare un mesaj care întărește și mai mult ideea că va candida, dar ca independent.

Deși s-a vehiculat că Geoană ar putea fi susținut de PSD, mesajul său este destul de clar: "După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!"

Geoană a spus că își va anunța poziția după data de 11 iulie.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE