Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SONDAJ Inscop: Geoană, în topul încrederii, iar Șoșoacă conduce topul notorietății

În topul încrederii conduce Mircea Geoană, peste 33% dintre românii care au participat la sondaj precizând că au încredere destul de multă şi foarte multă în secretarul general adjunct al NATO, pe următoarele locuri aflându-se Nicuşor Dan, urmat de Marcel Ciolacu şi de Nicolae Ciucă. Pe de altă parte, în topul notorietății politicienilor se află Diana Șoșoacă, urmată de Ciolacu, Geoană şi Nicolae Ciucă, potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro.

Şoşoacă, pe primul loc în topul notorietăţii și neîncrederii / Topul încrederii, condus de Mircea Geoană

Clasamentul notorietății:

  1. Diana Şoşoacă - 97,2%
  2. Marcel Ciolacu - 94,5%
  3. Nicolae Ciucă - Mircea Geoană - 91,9%

Clasamentul încrederii:

  1. Mircea Geoană - 33,4%
  2. Nicuşor Dan - 26,2%
  3. Marcel Ciolacu cu 23,6%

Cristina Prună, deputată USR: „Notorietatea se construiește în momentul în care ești timp mai îndelungat în spațiul public și ai poziții cu vizibilitate. Doamna Lasconi are notorietatea 61%, eu cred că este timp, acum că s-a lansat în cursa pentru prezidențiale, să își crească acest nivel. (...) Foarte mulți români consideră că alegerile prezidențiale sunt cele mai importante alegeri din România, cred că există sondaje și pentru asta (...)”.

Cseke Attila, senator UDMR: „Sondajul nu măsoară intenții de vot, măsoară notorietate, măsoară încredere/neîncredere în anumite personalități publice. Evident, notorietatea nu înseamnă intenție de vot, nu este direct proporțională, ca și la încredere, dar arată o anumită tendință, o anumită cunoaștere a persoanei publice de către societate și poate fi important pentru intenția de vot, dar în niciun caz nu aș pune egalitate între cele două.

Oricum, măsoară ceva, măsoară o percepție și măsoară o cunoaștere a societății românești asupra persoanelor publice”.

Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR: „Notorietatea nu îi convine pe români să voteze un candidat sau altul. Ceea ce contează este percepția, dacă este pozitivă sau negativă, speranța românilor la o schimbare, dacă se dorește una sau nu. (...) Doamna Șoșoacă a fug it în mod permanent după notorietate, nu este foarte greu de înțeles de ce se află la această cotă. A fost strategia ei de a face absolut orice, dacă era nevoie să stea în cap, stătea în cap, dacă trebuia să se îmbrace ca un clovn, s-ar fi îmbrăcat și ca un clovn. (...) Nu poți să faci absolut orice doar ca lumea să te știe”.

Gabriel Zetea, deputat și vicepreşedinte PSD: „La un astfel de sondaj poți să vezi favorabilitatea pe care o are un anumit candidat, în niciun caz nu sunt măsurate intențiile de vot. (...) Mai toate personalitățile care sunt măsurate acolo au cotă de neîncredere foarte mare. De obicei, oricând măsurați politicieni, cota de neîncredere este mai mare decât cota de încredere”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE