Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul german al Apărării: Europa trebuie să accelereze reînarmarea. Rusia are planuri de invadare și a altor state

Europa trebuie să accelereze eforturile de reînarmare  pentru a se apăra mai bine, deoarece noi amenințări militare ar putea apărea până la sfârșitul deceniului, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Într-un interviu pentru Welt am Sonntag, preluat și de Reuters, a avertizat că  Rusia își crește considerabil producția de armament pentru a-și continua agresiunea asupra  Ucrainei, amenințând statele baltice, Republica Moldova și Georgia. Oficialul german a precizat că, deși Europa rămâne în domeniul securității aliatul principal al Statelor Unite, sub umbrela NATO, americanii ar putea să își reducă angajamentul militar pe continental european, pe măsură ce se îndreaptă mai mult spre Indo-Pacific.

Rusia își crește considerabil producția de armament pentru a-și continua agresiunea asupra  Ucrainei, amenințând statele baltice, Republica Moldova și Georgia.

-Ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Totodată, ministrul german al apărării a estimat că Europa ar putea fi nevoită să compenseze și ajutorul acordat de americani pentru Ucraina, dacă administrația Biden nu va reuși să convină Congresul American să deblocheze un nou ajutor financiar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev. „Noi, europenii, trebuie să ne angajăm mai mult pentru a asigura securitatea pe propriul nostru continent”, a spus Boris Pistorius, menționând totuși că ar fi nevoie de aproximativ 5-8 ani pentru ca Europa să își mărească propria producție de arme. „Trebuie să ne dăm seama cum să ne instalăm cel mai bine pe flancul estic pe baza planurilor de apărare ale NATO”, a mai spus ministrul Boris Pistorius.

Trebuie să ne dăm seama cum să ne instalăm cel mai bine pe flancul estic pe baza planurilor de apărare ale NATO

-Ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

Oficialul german a apreciat că alegerea unui nou guvern pro-european la Varșovia ar putea fi o bună ocazie pentru reșansare cadrului de negociere în domeniul apărării europene denumit ”Triunghiul de la  Weimar” la care participă Franța, Germania și Polonia. Lansat în 1991, acest format de negociere a avut o contribuţie incontestabilă la procesul de extindere a Uniunii Europene, cât şi la integrarea Poloniei şi a unor foste state comuniste în NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE