Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Apărării din Ucraina: "Am avansat pe trei fronturi". Militarii înregistrează progrese constante

Ucrainenii continuă să facă progrese pe front, în contraofensiva din războiul cu Rusia. După anunțul din urmă cu trei zile, Ministerul Apărării din Ucraina a dat din nou detalii despre situația de pe front.

Astfel, există progrese pe trei fronturi din sudul și estul țării, după spusele adjunctului ministrului Apărării, Hanna Maliar. Trupele ucrainene au avansat 1,3 kilometri pe frontul de la Berdiansk, 1,2 kilometri pe cel de la Klishchiivka și 1,5 kilometri la Kurdiumivka.

Contraofensiva ucraineană dă roade, după cum anunță Ministerul Apărării

"Forțele noastre de apărare continuă să organizeze ofensive pe fronturile de la Melitopol, Berdiansk și Bahmut. Ei recuperează de la inamic fiecare metru de pământ al nostru, prin lupte grele, obțin câștiguri. Între timp, inamicii continuă încercările de a avansa pe fronturile Lyman, Avdiivka și Marinka, dar nu reușesc. Ei își adună toate rezervele, chiar și o brigadă marină care a plecat anterior din Kherson. Pe frontul de la Berdiansk, noi am avansat cu aproximativ 1.300 de metri", a precizat Hanna Maliar, citată de Pravda.

Conform Ministerului Apărării, soldații ucraineni se deplasează pe axa Rivnopil-Volodyne, unde obțin câștiguri și își consolidează pozițiile recent capturate, provocând pierderi semnificative armatei ruse.

"În esență, capabilitățile ofensive ale inamicului sângerează, echipamentul lor este distrus, depozitele și centrele de comandă sunt și ele distruse, dar și personalul acestora este lichidat", a mai precizat Hanna Maliar.

Pe frontul din Bahmut, acolo unde s-au dat lupte crâncene timp de mai multe luni, ucrainenii au preluat inițiativa și încearcă și în acea zonă să pornească o contraofensivă. Și rușii încearcă să-și mențină pozițiile și să facă, la rândul lor, operațiuni de contraofensivă, cu ajutorul ultimelor rezerve, dar suferă pierderi mari și se retrag într-un ritm lent.

Pe flancurile frontului din zona Bahmut, luptele continuă, după spusele Hannei Maliar, care susține că ucrainenii își consolidează pozițiile în zonele eliberate, dar că zona rămâne una "fierbinte", cu lupte intense.

"Am discutat situația de pe linia frontului. Am reușit să preluăm inițiativa strategică, forțele de securitate ale Ucrainei continuă să conducă operațiuni ofensive și facem progrese. Inamicul luptă puternic, dar suferă pierderi grele, încearcă să reziste pe poziții prin minarea uriașă a teritoriilor", a spus comandantul forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE