Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miley Cyrus, dată în judecată. Hitul ”Flowers” ar fi fost copiat după melodia ”When I Was Your Man” a lui Bruno Mars

Miley Cyrus a fost dată în judecată, fiind acuzată că s-a inspirat pentru hitul ”Flowers” din melodia ”When I Was Your Man” a lui Bruno Mars, lansată în 2013, potrivit Euronews.

Miley Cyrus, dată în judecată pentru piesa ”Flowers”

O imagine din februarie anul acesta, când Miley Cyrus obținea două trofee Grammy, pentru înregistrarea anului și pentru cea mai bună interpretare pop solo, ambele datorită piesei ”Flowers”.

Câteva luni mai târziu, pe 16 septembrie, Miley Cyrus și co-autorii ”Flowers”, Gregory Hein și Michael Pollack, au fost dați în judecată pentru presupusa încălcare a drepturilor de autor în ceea ce privește hitul ”Flowers”, pe motiv că ar fi copiat cu intenție „numeroase elemente melodice, armonice și lirice” din hitul ”When I Was Your Man” al lui Bruno Mars.

„Fără îndoială, pe baza asemănărilor dintre cele două înregistrări, că Flowers ​​nu ar exista fără When I Was Your Man”, se arată în documente, potrivit Euronews.

Procesul a fost intentat de Tempo Music Investments, compania care deține o parte dintre drepturile melodiei lui Mars, și solicită - printre altele - inclusiv încetarea interpretării piesei, dar și despăgubiri. Suma nu este cunoscută.

Asemănările melodiilor pot fi evidente, dar sunt ilegale?, se întreabă jurnaliștii de la Vulture.

Ambele cântece au fost hituri - fiecare, la vremea lui. ”When I Was Your Man”, în 2013, când a fost lansat, și ”Flowers”, zece ani mai târziu, în 2023. Doar că cel din urmă ar fi beneficiar de ceva mai multă popularitate, pentru că a stabilit un nou record ca fiind cea mai rapidă melodie care a atins 1 miliard de streamuri pe Spotify, în doar 112 zile de la lansarea sa, pe 12 ianuarie 2023.

Totodată, și ”Flowers”, și ”When I Was Your Man” au ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 al single-urilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE