Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Burna Boy a adus ritmurile africane pe scena UNTOLD. Va fi prima noapte de liniște pentru clujeni: "Pentru noi este un iad fonic"

Scena din ultima noapte a festivalului UNTOLD a vibrat în ritmuri africane. Artistul algerian Burna Boy a creat atmosferă de dans pentru mulțime, iar tobele au răsunat în tot Parcul Central. Distracția unora a fost însă chinul altora. Locuitorii din cartierele de lângă arenă au reclamat primăriei că decibelii concertului au trecut de limita admisă.

Stadionul Cluj Arena s-a umplut înainte de venirea cântărețului nigerian B Boy, iar apariția sa a creat o întreagă nebunie.

"Pentru tot evenimentul UNTOLD am venit pentru Burna Boy. Pentru ca este un artist african foarte bun, vibes, tot ce vrei tu. Eu sunt instructor Zumba și predau clase pe melodiile lui."

"Sunt foarte fericită. Mi-am dorit foarte mult să-l văd de câțiva ani și mă bucur că a venit chiar în România."

"Mă simt foarte bine, sunt foarte încântată să fiu aici. Te iubesc, Burna Boy!"

"Atmosfera este uimitoare! Îmi place! Cel mai bun concert vreodată! Îl iubesc pe Burna Boy!"

Burna Boy este apreciat pe plan internațional pentru felul unic în care combină ritmurile africane cu muzica dance. Artistul nigerian a câștigat acum trei ani un premiu Grammy pentru cel mai bun album.

Ansamblu folcloric la UNTOLD

Ultima seară a festivalului a adus aproape toate genurile muzicale pe scenă și o mare surpriză. Ansamblul Dor Transilvan și Nicolae Furdui Iancu au dansat pe beat-uri electronice, într-un spectacol de 15 minute dedicat lui Avram Iancu.

Printre trupele principale ale ediției a noua s-a numărat și grupul german Milky Chance, cunoscut mai ales pentru melodia "Stolen Dance" din 2014, care a devenit numărul unu în peste zece țări.

Clemens Rehbein, solist Milky Chance: "De fiecare dată când am venit aici, oamenii au fost foarte primitori și ne-au întâmpinat într-un mod foarte frumos. Așa că le sunt recunoscător pentru asta. Îmi amintesc peisajele frumoase. Astăzi am făcut o plimbare prin Cluj. Este un oraș frumos. Ceea ce am văzut, arăta foarte bine. Deci, în ansamblu, pare un loc plăcut."

Zgomotul îi gonește pe clujeni

Anual festivalul aduce mulți turiști în oraș, dar îi și face pe unii localnici să plece. Zgomotul creat de concerte este foarte puternic pe timpul nopții, spun cei din cartierele centrale. Aproape 50 de clujeni au raportat plângeri legate de gălăgie pe pagina primăriei.

"Din cauza zgomotului de la festivalul UNTOLD, nu m-am putut odihni cum trebuie în noaptea de vineri 9 august, spre sâmbătă 10 august. Zgomotul de la festival a persistat până la ora cinci dimineața, fiind însoțit de reprize de artificii. Această situație se întâmplă, de altfel, la fiecare ediție a festivalului.(...)”

Doru s-a mutat din Cluj Napoca pe perioada festivalului.

Doru Șupeală: "Ceea ce este cel mai rău nu este zgomotul muzicii care se aude până dimineață la patul la cinci și cele mai sinistre sunt focurile de artificii, pentru că, la un interval de 30-45 de minute, poate chiar o oră, în fiecare noapte, se trage cu un foc de artificii."

Simona Petrianu, în vârstă de 56 de ani, din Cluj-Napoca, locuiește în cartierul Grigorescu, aproape de Cluj Arena, alături de mama sa de care trebuie să aibă grijă.

Simona Petrianu: "Sincer, pentru noi este un iad fonic UNTOLD. Îmi plac festivalurile, îmi plac și evenimentele, dar cred că unele lucruri trebuie făcute totuși, ținând cont de toată lumea din jur."

Ultima seară de festival a ținut până la cinci dimineața, iar muzica a fost mixată de cei mai mari DJ ai scenei internaționale: Martin Garix, Mahmut Orhan și Nicky Romero. La fel ca în anii trecuți s-au vândut aproape toate biletele, iar finalul a fost marcat, ca de obicei, de un spectacol grandios de artificii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE