Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marian Drăgulescu a caracterizat rezultatul gimnastelor din România în proba pe echipe de la Jocurile Olimpice: "Asta e valoarea noastră"

Gimnastele din România au obținut locul 7 în proba pe echipe de la Jocurile Olimpice 2024. Cu cea mai mică medie de vârstă din toată competiția, fetele din lotul național nu s-au făcut de râs, chiar dacă sunt debutante. Speranțele sunt însă mai mari în finala de la individual compus.

  • Marian Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, cu 31 de medalii la toate competițiile majore de seniori. Dintre acestea, 8 sunt titluri mondiale și 10 sunt medalii europene.

Marian Drăgulescu: "Cred că vom urca pe podium în finalele pe aparate"

Marian Drăgulescu: "În momentul de față, cred că asta este valoarea noastră. E o generație tânără, în curs de formare și sunt pe drumul cel bun. Având în vedere că, de 12 ani, echipa României nu a mai intrat într-o finală olimpică, este un lucru bun. Vom mai avea și finalele pe aparate, unde cred că vom putea urca pe podium, de ce nu? O medalie, poate două, de ce nu? Și la sol, și la bârnă.

E un schimb de generații, fiecare națiune a trecut prin acest lucru, prin această coborâre și urcare la nivel de performanță. Să sperăm că cele prezente vor fi modele pentru copiii ce vin din urmă, că vor inspira cât mai mulți copii să vină în sălile de gimnastică și, cu cât avem mai mulți practicanți, cu atât putem alege și să facem un lot de mare performanță. Bineînțeles că ne trebuie modele, ne trebuie infrastructură, ne trebuie ca gimnastica să redevină acel sport popular și toți copiii vor să facă parte din această disciplină.

Noi am avut modele, dar ușor-ușor, performanța a scăzut și trebuie să o luăm de la capăt. Timp de 20 de ani, nu am mai reușit să câștigăm nicio medalie la Jocurile Olimpice.

De ceva ani, copiii au început să vină la înot datorită lui David Popovici și sunt sigur că este o inspirație și sunt sigur că foarte mulți copii doresc să fie ca el, să facă același sport ca el și să devină campioni.

Noi avem peste 350 de copii (n.r.: la academia de gimnastică a lui Marian Drăgulescu), ne bucurăm foarte mult, copiii văd peste tot gimnastică, la desene animate, în filme, pe youtube, sunt foarte fascinați. Nu mă așteptam să vină copii în număr atât de mare, să-și dorească să facă gimnastică. Și părinții vin, cei care mă cunosc și mi-au urmărit activitatea.

Nu toată lumea e pregătită să facă gimnastică de înaltă performanță și nici unii părinți nu vor să-și ducă copiii în direcția aia. La înalta performanță, nu trebuie să aibă resurse, pentru că clubul le asigură tot."

După finala pe echipe, gimnastele Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarță vor evolua în finala de la individual compus, pe 1 august (ora 19:15), iar Sabrina Maneca-Voinea va concura în finalele pe aparate, la bârnă (13:38) și sol (15:23), pe 5 august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE