Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron: Jocurile Olimpice, un succes extraordinar. Președintele francez a promis mobilizare maximă și pentru Jocurile Paralimpice

Președintele francez, Emmanuel Macron a caracterizat Jocurile Olimpice de la Paris drept un succes extraordinar.

Acest eveniment sportiv a arătat adevărata față a Franței, le-a spus el celor implicați în organizarea jocurilor, pe care i-a invitat la un dineu în grădinile de la Elysee.

Macron a amintit însă că urmează Jocurile Paralimpice, care vor avea loc tot la Paris, între 28 august și 8 septembrie.

”Ați făcut din aceste Jocuri un moment de bucurie, de efort, de depășire de sine, un succes extraordinar care a cucerit complet țara și cred că întreaga lume. Un succes de securitate, un succes organizaţional, un succes sportiv, un succes popular.

Și, după ce v-am mulțumit, vreau să vă spun că vom continua. Da, vin Jocurile Paralimpice. Şi după câteva zile sau ore de odihnă, vom continua. 45.000 de oameni vor fi mobilizaţi pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice.

25.000 de membri ai forțelor de poliție vor fi pe teren în fiecare zi în timpul Jocurilor, fără nicio pauză sau vacanță. Mai mult de un milion de spectatori trebuie transportați la evenimente. Și vom face ca delegația franceză să câștige.”, a declarat Macron.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE