Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Theodor Matican și Eduard Novák, calificați la Jocurile Paralimpice Paris 2024. Când vor concura sportivii români

Sportivii români Theodor Matican și Eduard Novák s-au calificat la proba de paraciclism la Jocurile Paralimpice 2024, în urma punctelor acumulate. Competiția va avea loc la Paris, între 28 august și 8 septembrie 2024, a anunțat Agenția Națională pentru Sport.

Cele mai bune rezultate ale lui Theodor Matican sunt locurile 3 la Campionatul European 2021, atât în proba de șosea, cât și în cea de contratimp.

”Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii şi clasări de top la campionatele europene şi mondiale şi s-a clasat pe primul loc la numeroase concursuri de cupă europeană şi mondială la care a participat. Concurează de peste 10 ani la toate marile competiții internaționale în probele de tricicletă, șosea și contratimp, iar visul său este o medalie paralimpică”, se arată într-un mesaj publicat de Agenția Națională pentru Sport, pe Facebook.

Eduard Novak, fost ministru al Sportului, e singurul campion paralimpic al României

”Eduárd Novák și-a îndeplinit acest vis în 2012, când a devenit campion paralimpic la Londra, iar pe lângă aurul de atunci, are și trei medalii de argint (câștigate la edițiile Beijing 2008, Londra 2012 și Tokyo 2020). Este singurul campion paralimpic al României, a fost ministrul sportului și urmează să participe la cea de-a șasea ediție a Jocurilor Paralimpice din carieră. Ultima sa medalie - argint la Tokyo 2020 - a fost câștigată chiar pe durata mandatului de ministru, situație inedită în istoria Jocurilor”, au mai precizat reprezentanții Agenției Naționale pentru Sport.

Delegația României are 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Team Romania are reprezentanți în probele de înot, atletism, canotaj, kaiac-canoe, box, polo, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, tenis de masă, yachting, lupte, scrimă, triatlon, ciclism, haltere, judo, tir cu arcul și tenis.

Află care este programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE