Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

JO 2024 s-au încheiat. Adio Paris, bun venit Los Angeles 2028. De ce există temerea că niciun oraș din lume nu va putea face ceea ce a făcut Paris

Niciun alt oraș din lume nu poate face ceea ce a făcut Parisul, este de părere presa din Statele Unite, țară care va găzdui Jocurile Olimpice de peste patru ani. Titlul măgulitor pentru capitala Franței a apărut în Los Angeles Times, influent cotidian chiar din orașul gazdă din 2028.

Jocurile Olimpice 2024, cu frumusețea vizuală infinită, au pus o întrebare importantă: cum poate Los Angeles să depășească acest lucru? Aceasta este și îngrijorarea jurnaliștilor de la Los Angeles Times.

Jocurile Olimpice 2028 vor avea loc în Los Angeles

Parisul și-a folosit din plin spectaculosul peisaj urban pentru primele Jocuri Olimpice pe care le-a găzduit în ultima sută de ani, iar Turnul Eiffel și multe alte monumente emblematice au devenit vedete olimpice de sine stătătoare. Cum facem să depășim acest lucru, se întreabă organizatorii viitoarelor Jocuri. În plus, americanii sunt îngrijorați că Los Angeles nu va putea egala impresionanta rețea de transport public din Franța.

Eric Milner, turist din Houston: "Cred că traficul va fi o preocupare majoră, pentru că am văzut că, în cazul Parisului, este puțin mai ușor cu transportul public. Nu sunt sigur de Los Angeles, pentru că nu locuiesc acolo, dar cred că ar putea fi o problemă. Oricum voi merge și mă voi distra."

Nicky Spielberg, turistă din New York: "Locuiesc în Los Angeles, dar și în New York. Municipalitatea din Los Angeles construiește o rețea de trenuri. Ei își dau seama că este simplu și ușor. În Paris, a fost foarte, foarte ușor să ajungi dintr-o parte în cealaltă a orașului. Am reușit să ajung la toate evenimentele, am fost și la trei probe într-o zi. Cred că Los Angeles își va da seama (n.r.: de ceea ce trebuie făcut), abia aștept să fiu acolo."

Jocurile Olimpice din 2028 marchează a treia oară când Los Angeles va găzdui evenimentul, iar organizatorii susțin că nu vor fi necesare construcții noi și permanente. Zeci de arene și săli existente au fost alocate pentru utilizare, inclusiv stadionul echipei de fotbal LA Galaxy și LA Memorial Coliseum, care va găzdui evenimentele de atletism.

Poate că nu este surprinzător că, într-un oraș renumit pentru țărmul său mărginit de palmieri, voleiul pe plajă este de așteptat să fie găzduit pe o plajă reală, ceva ce nu a fost posibil la Paris anul acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE