Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luptele Israel-Hezbollah se intensifică. Hezbollah a anunţat că a vizat o bază a serviciului de informaţii militare israeliene

Luni, gruparea libaneză Hezbollah a declarat că a lansat mai multe rachete spre baza Glilot, situată în apropierea orașului Tel Aviv, cunoscută ca un centru al serviciului de informații militare israeliene.

Potrivit comunicatului emis de Hezbollah, atacul a fost dedicat memoriei liderului Hassan Nasrallah, ucis la finalul lunii septembrie într-un raid israelian.

Glilot găzduiește, conform surselor din presa israeliană, atât unități ale serviciului de informații militare, cât și sediul Mossad, agenția de informații externe a Israelului.

Hezbollah a mai declarat că a atacat aceeași bază și în lunile august și octombrie, ca parte a campaniei sale împotriva intereselor israeliene.

Armata israeliană a declarat că forțele aeriene efectuează bombardamente extinse asupra țintelor Hezbollah în sudul Libanului și doi soldați israelieni au fost uciși, ridicând numărul morților armatei israeliene în Liban la 11.

Ministerul Sănătăţii din Liban a raportat zeci de morţi, inclusiv 10 pompieri ucişi într-un atac aerian asupra unei clădiri municipale din zona de frontieră. Aproximativ 2.000 de libanezi au fost uciși de când Hezbollah a început să tragă în Israel în urmă cu un an, în solidaritate cu Hamas, cei mai mulți dintre ei uciși în ultimele săptămâni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE