Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că mai mulți antreprenori sunt interesați să refacă Patinoarul Flamaropol. Edilul Capitalei și-a exprimat speranța ca lucrările să înceapă cât mai rapid.
Lucrările la Patinoarul "Flamaropol" au început în 2016, însă după trei ani au fost sistate în contextul rezilierii contractului din cauza unor întârzieri și probleme de execuție. Până în 2019 a fost construită aproape 26% din întregul proiect, fiind vorba doar despre lucrări la structura de rezistență, conform Agerpres.
În noiembrie 2023, a fost lansată în portalul SEAP procedura de achiziție pentru actualizarea documentației și finalizarea proiectului ce prevede construirea unei arene sportive, a unui patinoar artificial şi a unui centru multifuncţional sportiv şi de agrement.
"O echipă tehnică a Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a însoţit astăzi mai mulţi antreprenori interesaţi să refacă Patinoarul Flamaropol. Mă bucur că există interes pentru acest proiect pe care sper să-l începem cât mai rapid.
Îmi doresc ca acest interes să se reflecte şi în numărul ofertelor depuse în cadrul licitaţiei. Complexul Flamaropol va avea o capacitate de 3.170 de locuri şi 119 locuri de parcare, fiind alcătuit dintr-o arenă sportivă şi un centru multifuncţional sportiv şi de agrement", a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.
Patinoarul "Flamaropol", investiție de peste 30 de milioane de euro
Edilul Capitalei anunța în noiembrie 2023 că centrul multifuncţional sportiv şi de agrement va fi format din bazin de înot, sală de sport, spaţii pentru relaxare şi întreţinere fizică, spaţii pentru recuperare fizică, spaţii pentru masaj hidro-termo terapie (spa), sală de escaladă indoor şi escaladă outdoor, spaţii comerciale şi pentru alimentaţie publică, spaţii pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheaţă şi a evenimentelor organizate.
Termenul iniţial pentru depunerea ofertelor a fost 11 decembrie, însă a fost extins până la 1 februarie, ca urmare a unor contestații depuse la CNSC.
Valoarea estimată a contractului este de 158.076.186 lei (aproape 32 de milioane euro), potrivit anunțului publicat în SEAP.
Durata maximă a contractului este de 24 de luni, dintre care patru luni pentru obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor şi maxim 20 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor.