Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lotul 1 din A0 Sud, dat în circulație miercuri. Oficial: ”Sudul Ilfovului va avea acces direct pe autostradă la litoralul românesc”

Încă 10 kilometri din inelul sudic din autostrada A0 au fost dați în circulație. Astfel, șoferii vor putea circula din zona limitrofă a Bucureștiului și din cartierele periferice direct până la Constanța, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

31/07/2024 , 19:32

Lotul 1 din A0 Sud a fost deschis

Circulaţia între intersecţia cu DN6 (Bucureşti- Alexandria) şi Constanţa se va desfăşura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de kilometri, după ce a fost deschisă circulaţia miercuri pe ultimii 10 Kilometri ai Lotului 1 al A0 Sud.

”A fost deschisă circulaţia pe ultimii 10 Km ai Lotului 1 al A0 Sud! Astfel, în plin sezon estival, două treimi din secţiunea sudică a A0 are asigurată conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2).

De astăzi, circulaţia între intersecţia cu DN6 (Bucureşti- Alexandria) şi Constanţa se va desfăşura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km. În acelaşi timp, cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (Bucureşti- Giurgiu) şi cu DN4 (Bucureşti- Olteniţa)", a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Primii 7 kilometri din lotul 1 Glina - Vidra (16,93 km), pe A0 Sud, au fost daţi în trafic în luna aprilie. Valoarea lucrărilor aferente lotului 1 a fost de 830,68 milioane de lei, fără TVA.

Antreprenorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş a început lucrările pe 3 octombrie 2019.

30/07/2024 , 15:44

Lotul 1 din A0 Sud, inaugurat miercuri. ”Va fi asigurată conexiunea cu A2”

Lotul 1 al AO Sud va fi dat în circulație miercuri seara, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

”Mâine, 31 iulie 2024, ora 18.00 #deschidem circulația pe ultimii 10 km ai lotului 1 al A0Sud (Autostrada de Centură a Capitalei)! Se va circula astfel pe 33,23 km din cei 51 de km ai semiinelulului sudic al A0 și va fi asigurată conexiunea cu A2 (Autostrada Soarelui).

Sudul Ilfovului va avea de mâine acces direct pe autostradă la litoralul românesc!”, a anunțat Cristian Pistol, pe Facebook.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a exprimat speranța că ”din toamnă” va exista o legătură directă pe autostradă între Craiova și Constanța.

”O să se dea în circulație din A0 inelul sudic încă 10 kilometri. Asta înseamnă că din inelul sudic aproape două treimi este finalizat din A0. Peste 20 de kilometri mi se pare din inelul nordic. De fapt, în acest moment toată zona limitrofă Bucureștiului și cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanța din zilele următoare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a explicat că miercuri vor fi dați și în circulație ”și acești ultimi 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud”.

”Pe A0 Sud, odată cu inaugurare acestor 10 kilometri, se va circula pe peste 33 de kilometri de autostradă, de la DN6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecția cu A2. De asemenea, știți că anul trecut au fost dați în circulație 20 de kilometri pe A0 Nord.

Deci, vorbim despre peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureștiului din aproximativ 100. Suntem cam la jumătate”, a explicat ministrul Transporturilor.

Când se va putea circula pe autostradă de la Craiova la Constanța

”Acum, lotul 3 este undeva la aproape 70%. Face legătura cu A1, autostrada spre Pitești. Sunt trei-patru puncte critice pe care trebuie să le depășească în lunile viitoare. Sunt câteva pasaje. Este o relocare masivă de utilități.

Sunt vreo 3-4 puncte critice pe care trebuie să le depășească astfel încât în această toamnă să dăm drumul în circulație - în această toamnă să putem circula de la A1, adică autostrada care vine spre Pitești, pe autostradă în jurul Bucureștiului, pe varianta sudică până la Constanța.

Dacă vă veți urca pe autostradă la Craiova, fiindcă trebuie să termine și acele tronsoane anul acesta, veți putea merge pe autostradă până la Constanța la sfârșitul acestui an”, a afirmat Sorin Grindeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE