Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Leoaică tânără, salvată din calea războiului din Ucraina. Yuna a stat multă vreme închisă într-o casă, pe beton

O leoaică în vârstă de trei ani a fost salvată din Ucraina măcinată de război. Afectată de bombardamentele intense din Kiev, Yuna încearcă să se adapteze la adăpostul din Marea Britanie, unde este îngrijită.

Leoaică salvată din Ucraina

Yuna a fost luată din Kiev, alături de leul Rori, la jumătatea lunii august. Călătoria nu a fost ușoară. A durat cinci zile și au străbătut șase țări.

Acum, felina încearcă să se obișnuiască cu noul cămin: sanctuarul The Big Cat din Marea Britanie.

Cam Whitnall, The Big Cat Sanctuary: Tocmai a scos capul (din tunelul ei -n.r.). Stă chiar afară, în fața zonei sale. Sunt atât de multe de procesat pentru ea. Se uită în jur: „Ce este locul ăsta? Nu am mai văzut așa ceva până acum”.

De la izbucnirea războiului cu Rusia, Yuna era ținută într-un spațiu mic, de câțiva metri, cu podea din beton, pe o proprietate privată. Pe măsură ce conflictul a devenit tot mai intens, și Yuna a avut foarte mult de suferit. Bombardamentele repetate din regiunea Kievului au lăsat-o în stare șoc. Mai mult, felina a suferit o comoție cerebrală și pierderea coordonării.

Sanctuarul din Marea Britanie a recuperat animalul care trăia în condiții improprii, iar Yuna se plimbă acum în sfârșit, liniștită, pe iarbă verde, îngrijită așa cum trebuie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE