Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lavrov reacționează după ce șeful NATO vrea ca aliații să permită Ucrainei să atace Rusia. ”Arată agonie”

Discuțiile oficialilor americani despre necesitatea de a permite Ucrainei să atace ținte de pe teritoriul Rusiei reflectă disperarea Occidentului și arată agonie, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit agenției Tass.

”Din ce înțeleg, aceste conversații reflectă, într-un anumit mod, disperarea și conștientizarea faptului că prin mijloace oneste, care sunt aplicate în dreptul internațional chiar și în timpul ostilităților, (statele occidentale) nu își vor atinge scopul. Acest lucru pare că arată agonie”, a afirmat șeful diplomației ruse, la postul de televiziune Russia-1.

Lavrov a precizat că Statele Unite și-au stabilit ca obiectiv împiedicarea consolidării Rusiei și limitarea acesteia. De asemenea, ministrul rus de Externe susține că oficialii americani vorbesc despre ”decolonizarea” și ”dezmembrarea” Rusiei.

”Când am arătat că nu vom suporta acest lucru și că nu vom permite ca Ucraina să fie folosită ca o amenințare directă la adresa securității noastre, un instrument pentru distrugerea a tot ce este rusesc pe pământurile istorice rusești, au început să ia astfel de decizii”, a mai precizat ministrul rus de Externe.

De altfel, Serghei Lavrov a menționat că arme americane sunt folosite deja pe teritoriul Rusiei.

Anterior, Lavrov a declarat că utilizarea armelor americane pe teritoriul rusesc are de fapt deja loc. Moscova pornește de la faptul că „armele americane și alte arme occidentale lovesc ținte pe teritoriul rusesc, în primul rând infrastructura civilă și zonele rezidențiale”, a subliniat ministrul de externe.

Oficialul rus a reacționat după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut ca Ucraina să fie lăsată să folosească armamentul primit din Occident pentru a ataca obiective din Rusia, cere secretarul general al NATO.

Pe 23 mai, publicația New York Times a relatat că secretarul american de Stat, Antony Blinken, vrea să-l convingă pe președintele Joe Biden să ridice interdicția prin care Ucraina nu poate declanșa atacuri pe teritoriul Rusiei cu arme americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE