Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Laura Vicol și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Decizia, la o zi după investigația Recorder despre schema Nordis

Laura Vicol, deputată PSD, și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Decizia vine la o zi după ce compania Nordis, deținută de soțul ei, a intrat în procedura de insolvență.

„Am luat această decizie din cauza atacurilor nejustificate și extrem de grave la adresa mea. Până la clarificarea situației, am decis să îmi dau demisia”, este motivarea din cererea de demisie.

Recorder, investigație despre „Schema Nordis”

Tot în cursul zilei de luni, Recorder a publicat o investigație care susține că Nordis ar fi vândut același apartament mai multor clienți.

Nordis, promovat drept unul dintre cele mai ambițioase proiecte imobiliare din România, s-a transformat într-un caz complex, cu semnele unei scheme piramidale, implicând sute de oameni păgubiți și dispariția a milioane de euro din conturile dezvoltatorului.

Deși Nordis a atras milioane de euro în ultimii ani, majoritatea proiectelor rezidențiale promise au rămas nerealizate, existând doar pe hârtie și în campaniile publicitare.

Printr-un marketing agresiv și profitând de lacunele legislative din România, compania a colectat avansuri substanțiale de la clienți care, deși au achitat integral apartamentele, nu au primit niciodată locuințele promise, dezvăluie investigația Recorder.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE