Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lasconi critică dur sistemul de sănătate și educație: "România nu este o țară săracă, ci sărăcită"

România se confruntă cu un sistem de sănătate și educație grav afectat, a declarat Lasconi în deschiderea congresului extraordinar al partidului, unde vor fi aleși membrii Biroului Național și candidatul la alegerile prezidențiale.

Ea a subliniat că România nu este o țară săracă, ci sărăcită și a adus în discuție cazul tragic al Alexandrei, gravida care a murit în chinuri într-un spital din România, și a condamnat un sistem educațional care lasă elevii pe locul doi la analfabetism funcțional, în ciuda faptului că petrec cel mai mult timp la școală din toată Europa.

"România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită. Cât timp vă mai tolera un sistem de Sănătate care ne lasă să naştem pe trotuarul din faţa spitalului, sau care lasă să moară o femeie în chinuri groaznice, Şi, da, nu vom uita de tine Alexandra, de cazul Alexandrei, gravida care a fost lăsată să moară în chinuri într-un spital din România.

Cât timp vom mai tolera un sistem de educaţie care ne reţine copiii în şcoală cel mai mult timp din toată Europa, dar îi face să fie pe locul doi la analfabetism funcţional. De cei mai ţine? Să înveţe texte pe dinafară? Cât timp vom mai tolera să le dăm putere de decizie în viaţa noastră a acestor politicieni care n-au ştiut decât să ia mai mult pentru ei", a spus Lasconi, în deschiderea congresului extraordinar în care vor fi aleşi membrii Biroului Naţional şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Lasconi: România poate avea un viitor mai bun

Noul preşedinte al USR a subliniat că îşi doreşte să creeze o mişcare prin care să continue ceea ce s-a început în decembrie 1989.

"Ei bine, eu nu voi mai tolera asta nicio secundă. Voi? Sigur? Vin către voi nu ca să conduc un partid, vin către voi să creez o mişcare, să continuăm ce am început în 1989, să deschide în cuşca în care am fost închişi atâta vreme. Nu am venit aici ca să ţin speranţa în viaţă. Nu sunt aici să vă zic să răbdaţi, să aveţi răbdare. Sunt aici să vă zic 'gata fraţilor, haideţi la luptă, momentul schimbării este acum'", a subliniat Elena Lasconi.

Ea a adăugat că România poate avea un viitor mai bun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE