Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi, încrezătoare că va prelua șefia USR: ”O să dau drumul la un audit, să facem curățenie”

Elena Lasconi, candidat pentru șefia USR, este optimistă privind șansele sale de câștig, dar subliniază importanța competiției corecte și transparente.

Aceasta a promis un audit riguros al alegerilor interne pentru a asigura corectitudinea procesului și pentru a pune capăt zvonurilor, accentuând nevoia de reconstrucție și colaborare în partid.

”Da, cred că am prima șansă la șefia USR, bineînțeles că cred la fel, dar se poate întâmpla orice, adică nu îmi imaginez acum că gata, competiția nu mai are niciun rost. Eu nu am terminat cu campania după alegerile locale,am avut dezbateri, prin Zoom, e adevărat, am fost full chiar și ziua de ieri care a fost liberă pentru toată lumea.

Eu am răspuns la toate invitațiile, la toate întrebările. De exemplu, anunțau pe un grup intern întrebări, 30-40 și apoi se folosea prin Random.org, se trăgea aleatoriu întrebări la care să răspundă fiecare dintre candidați. Erau alții care erau supărați că de ce nu e întrebarea lui. Nu ai cum să cuprinzi toate întrebările.

Aceste alegeri o să aibă audit, pentru că eu sunt hotărâtă și așa am promis că în momentul în care o să avem noul Birou Național și o să am majoritate o să dau drumul la un audit făcut de o firmă care o să aibă un cuvânt greu de zis, ca să terminăm cu zvonistica.

Nu cred că aceste alegeri interne sunt sub lumina unei fraude. Eu o să auditez inclusiv aceste alegeri, dacă tot facem curățenie să facem pe bună. Sunt multe lucruri de făcut, e vorba de reconstrucție. Eu vreau să reconstruiesc. Trebuie să lucrăm împreună, dar trebuie să facă un pas în spate.

Eu respect democrația și cred că USR e singurul partid unde se găsește democrație.”, a declarat Elena Lasconi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE