Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris l-a numit pe Vladimir Putin ”dictator ucigaș”. Cum a răspuns Kremlinul

Vladimir Putin este un ”dictator criminal”. Asta a spus vicepreședinta Kamala Harris, într-un interviu pentru un post de radio american.

Declarația vine după ce jurnalistul american Bob Woodward a dezvăluit în cartea sa, intitulată Război, că Donald Trump și Vladimir Putin au păstrat o relație apropiată și au vorbit de șapte ori în ultimii ani.

Kremlinul a reacționat după afirmațiile candidatei democrate la Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse a transmis că insultele lansate de Kamala Harris reprezintă esența modului în care elita americană gestionează relațiile internaționale.

Comentariul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost cea mai recentă lovitură în cadrul schimburilor de replici care au avut loc în jurul alegerilor prezidențiale din SUA și al războiului de peste 2 ani și jumătate al Kremlinului în Ucraina.

”Înalta instituție politică a Statelor Unite ale Americii, după toate aparențele, este infuzată de o astfel de cultură politică. Aceasta este probabil chintesența modelului de relații internaționale pe care încearcă să îl impună întregii lumi, un model care începe să placă din ce în ce mai puțin majorității lumii”, a declarat Peskov, citat de agențiile de presă ruse, într-un interviu televizat.

În contextul în care relațiile dintre Rusia și Statele Unite au atins cote nemaiîntâlnite de la criza rachetelor cubaneze din 1962, fiecare parte a cerut celeilalte să nu mai discute probleme interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE