Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Kamala Harris a publicat raportul medical. Medicul spune că se află ”într-o stare excelentă de sănătate”

Update: Vicepreședintele Kamala Harris este într-o „stare de sănătate excelentă” și „deține rezistența fizică și mentală” necesară pentru a ocupa funcția de președinte, a declarat medicul său într-o scrisoare publicată sâmbătă, care rezumă istoricul și starea sa medicală.

Dr. Joshua Simmons, colonel al armatei americane și medic al vicepreședintelui, a scris că Harris, în vârstă de 59 de ani, are un stil de viață sănătos și activ și că cel mai recent control medical, efectuat în aprilie anul trecut, a fost „irelevant”.

Ea „deține rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes sarcinile președinției, inclusiv cele de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, a scris el într-o scrisoare de două pagini.

Campania lui Harris speră să folosească acest moment pentru a crea un contrast cu republicanul Donald Trump, care a făcut publice doar informații limitate despre sănătatea sa de-a lungul anilor, și pentru a ridica întrebări cu privire la capacitatea sa de a exercita funcția, potrivit unui consilier de campanie care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta chestiuni sensibile.

Știrea inițială: Vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat la prezidențiale, intenționează să își facă publice sâmbătă informațiile medicale într-un efort de a atrage atenția asupra refuzului rivalului republican Donald Trump de a face acest lucru, potrivit unui consilier al lui Harris, scrie Reuters.

Raportul despre istoricul medical și informațiile despre sănătate ale lui Harris conchide: „Ea posedă rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes sarcinile președinției, inclusiv cele de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, potrivit consilierului.

Harris, scoate cartea vârstei pentru alegerile din SUA

Harris, 59 de ani, candidează împotriva lui Trump, 78 de ani, pentru Casa Albă. Campania lui Harris este dornică să sublinieze vârsta fostului președinte, deoarece acesta a devenit cel mai în vârstă candidat din cursă după ce președintele Joe Biden, 81 de ani, s-a dat la o parte ca purtător de stindard democrat în urma unei prestații slabe la dezbateri împotriva lui Trump.

Candidații democrați și republicani la președinție sunt blocați într-o cursă foarte strânsă.

Campania lui Harris speră că contrastul dintre tinerețea și acuitatea sa mentală și vârsta mai înaintată a lui Trump și tendința sa de a divaga, precum și diferențele de transparență dintre cei doi, vor contribui la convingerea alegătorilor indeciși că ea este mai potrivită pentru funcție decât el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE