Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților. „Promit să fiu un președinte pentru toți americanii”

Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru a candida la funcția de președinte a Statelor Unite. În ultima zi a Convenției Democraților de la Chicago, Harris a promis că va fi președintele tuturor americanilor. Ziua are o însemnătate și mai mare pentru Kamala pentru că este cea de-a zecea aniversare a căsătoriei ei.

„Voi începe prin a-i mulțumi celui mai incredibil soț, Doug, pentru că mi-a fost un partener incredibil și un tată minunat pentru Cole și Ella. La mulți ani, Dougie!

Știu că sunt oameni cu diferite opinii politice care ne privesc în această seară. Vreau să știți că promit să fiu un președinte pentru toți americanii. Puteți avea întotdeauna încredere în mine că voi pune țara mai presus de partid și de sine, că voi păstra sacre principiile fundamentale ale Americii, de la statul de drept la alegeri libere și corecte și la transferul pașnic al puterii”, a declarat Kamala Harris, în fața delegaților reuniți la Convenția Democrată.

Vicrepreședintele SUA a vorbit despre haosul creat de Donald Trump cât timp a fost președinte, și a amintit de condamnările sale penale. Discursul a atins și subiecte de politică externă precum războiul din Ucraina și pe cel din Orientul Mijlociu.

Kamala Harris a promis să sprijine în continuare Kievul și să facă eforturi pentru un acord de încetare a focului în Fâșia Gaza. Harris a abordat și teme sensibile pentru americani precum legea avortului sau imigrația în masă.

Kamala Harris a spus că va reforma „sistemul de imigraţie eşuat” al Statelor Unite.

„Ştiu că putem fi la înălţimea mândrei noastre moşteniri de naţiune de imigranţi şi să reformăm sistemul nostru de imigraţie eşuat”, a declarat vicepreşedinta SUA, potrivit Agerpres.

De asemenea, Harris și-a luat obligația că va promulga un proiect care a avut sprijinul ambelor tabere politice, dar care a eşuat din cauza republicanului Donald Trump.

„Refuz să fac politică cu securitatea noastră”, a punctat ea.

Kamala Harris și-a luat angajamentul de a crea o economie „care să permită fiecăruia să reuşească”.

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA l-a atacat virulent pe rivalul său republican Donald Trump, acuzându-l că doreşte să dea ţara "înapoi" cu un program foarte conservator.

„Ştim cum ar arăta un al doilea mandat al lui (Donald) Trump. Totul este scris în Proiectul 2025", a declarat Kamala Harris, referindu-se la un program ultra-conservator creat de apropiaţi ai miliardarului republican al cărui obiectiv este, potrivit ei, "să ne dea ţara înapoi cu ani" de zile. Mulţimea prezentă a răspuns scandând un slogan din campania sa: "Nu ne vom întoarce".

Alături de Tim Walz, Kamala Harris va înfrunta perechea Donald Trump și JD Vance la alegerile din 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE