Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: Fără președintele Biden, România s-ar fi învecinat cu Rusia

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, este susținută de cei mai importanți membri ai Partidului Democrat și va continua politica de sprijin pentru Ucraina și parteneriatul strategic cu România. Este declarația ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru, care a afirmat, în direct la Euronews România, că mandatul lui Joe Biden a avut o importanță deosebită pentru România.

În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, ambasadorul Andrei Muraru a afirmat că deciziile președintelui Joe Biden au influențat din punct de vedere geopolitic state din Europa de Est, inclusiv România.

”Președintele Biden iese din istorie și din această cursă cu capul sus. Cred că e un lider care a făcut exact ce trebuia într-un moment extrem de delicat.

Fără președintele Biden, sunt convins că România s-ar fi învecinat astăzi cu Federația Rusă sau cu un stat marionetă al Federației Ruse dacă americanii nu ofereau un sprijin financiar și militar Kievului, începând cu februarie 2022”, a declarat ambasadorului României la Washington, la Euronews România.

Andrei Muraru: Kamala Harris va continua sprijinul ferm acordat Ucrainei și parteneriatului strategic cu România

”Toate dispozițiile vicepreședinței Harris de până acum au urmat aceeași politică a președintelui Biden de sprijin necondiționat pentru relația transatlantică, de întărire a Alianței Nord-Atlantice, de susținere necondiționată a Guvernului de la Kiev pentru a contracara invazia rusă și în mod particular, în ceea ce privește România, vicepreședinta Harris a călătorit în România în martie 2022.

Am întâlnit-o și eu de câteva ori la Washington și evaluarea mea este că va continua acel sprijin ferm acordat Kievului și parteneriatului strategic cu România, pentru că ea urmează o politică democrată.

A fost senatoare în Congresul SUA, importanți lideri ai Senatului american sunt alături de ea de Chuck Schumer, liderul senatorilor, până la senatoarea Jeanne Shaheen care este este liderul grupului pentru sprijinul acordat NATO în Senatul american.

Deci, nu doar vicepreședinta Harris va urmări această politică, ci și liderii partidului democrat din Congres”, a concluzionat Andrei Muraru.

Ambasadorul României la Washington a reacționat în contextul în care președintele american Joe Biden s-a retras, duminică, din cursă pentru realegerea la Casa Albă și a anunțat că o sprijină pe vicepreședinta Kamala Harris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE