Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NYT: Un expert în boala Parkinson a vizitat Casa Albă de opt ori, în opt luni

Un expert în boala Parkinson de la Walter Reed National Military Medical Center a vizitat Casa Albă de opt ori în opt luni, din vara anului trecut până în primăvara acestui an, inclusiv cel puțin o dată pentru o întâlnire cu medicul președintelui Biden, conform registrelor oficiale ale vizitatorilor, consultate de publicația The New York Times.

Dr. Kevin Cannard, este un neurolog specializat în tulburări de mișcare. Registrele, publicate de Casa Albă, documentează vizitele acestuia din iulie 2023 până în luna martie a acestui an. Vizitele mai recente, dacă au existat, nu vor fi făcute publice decât mai târziu, în conformitate cu politica de divulgare voluntară a Casei Albe.

Nu este clar momentan dacă Dr. Cannard a fost la Casa Albă pentru a-l consulta pe Joe Biden. Pagina de LinkedIn a doctorului Cannard îl descrie ca "sprijinind unitatea medicală a Casei Albe" timp de peste 12 ani.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a declarat că președintele "a fost văzut de un neurolog o dată pe an", ca parte a controlului său anual general și "această examinare nu a găsit niciun semn de Parkinson și nu este tratat pentru aceasta".

Conform registrelor, dr. Cannard s-a întâlnit pe 17 ianuarie cu dr. Kevin O'Connor, medicul Casei Albe, precum și cu dr. John Atwood, cardiolog la Walter Reed, și cu o altă persoană la începutul serii în clinica de la reședința Casei Albe. Această întâlnire a avut loc cu o lună înainte ca Joe Biden să fie supus celui mai recent control medical anual la Walter Reed, la 28 februarie.

Într-o scrisoare de șase pagini publicată după acest control, dr. O'Connor a declarat că echipa medicală a președintelui a efectuat "un examen neurologic extrem de detaliat" care nu a produs niciun rezultat care să fie în concordanță cu boala Parkinson, accident vascular cerebral sau alte tulburări neurologice. Dr. O'Connor nu a precizat dacă examinarea a cuprins teste pentru evaluarea declinului cognitiv sau detectarea semnelor de demență, care sunt adesea recomandate adulților în vârstă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE