Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis ar fi fost propus comisar european, însă coaliția PSD-PNL i-ar fi dat planurile peste cap. Europarlamentar: „Nu vor recunoaște niciodată”

Klaus Iohannis ar fi fost propus pentru funcția de comisar european, dacă liderii coaliției PSD-PNL nu ar fi modificat data alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută de europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, în cadrul emisiunii „Vocile care contează.”

„Dacă PSD și PNL rămâneau pe calendarul pe care l-au convenit în ceea ce privește alegerile prezidențiale pentru luna septembrie, sunt convins că astăzi Klaus Iohannis era nominalizat, pentru că exista - și nu am auzit-o de la București, am auzit-o din diferite medii internaționale, (posibilitatea să fie, n.red) nominalizat pentru un portofoliu european”, a afirmat Eugen Tomac, în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România.

Întrebat dacă a existat o discuție ca președintele Klaus Iohannis să fie nominalizat pentru postul de înalt reprezentant al UE pentru Ucraina, europarlamentarul PMP a dat de înțeles că ”au fost mai multe scenarii”.

„În orice caz, ce pot să spun este că a existat această discuție. În mod clar, ea a existat și în interiorul coaliției. Nu vor recunoaște niciodată. Pentru noi este foarte important ca pe portofolii unde avem interese legitime ce țin de stabilitate și perspectivă de integrare mult mai rapidă, să avem un comisar care să să înțeleagă mult mai bine lucrurile și, evident, să vină întâmpinarea lor”, a mai afirmat Tomac.

Potrivit surselor Euronews, președintele Klaus Iohannis ar fi vizat postul de Înalt Reprezentant pentru Ucraina, care se negociază separat de portofoliile de comisar european. Funcția de Înalt Reprezentant pentru Ucraina ar putea fi înființată pentru acest mandat.

La mijlocul lunii iunie, Klaus Iohannis a renunțat la candidatura pentru șefia NATO, moment în care a anunțat că îl susține pe olandezul Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE