Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în vestul Statelor Unite. Cel puțin doi oameni au murit în statul Vermont din cauza viiturii

În timp ce estul Statelor Unite se confruntă cu temperaturi caniculare, multe regiuni din vest sunt afectate de ploi torențiale și inundații. Cel puțin doi oameni au murit în statul Vermont din cauza viiturii. Iar peste 100 de persoane au fost evacuate de urgență. 

Cei doi bărbați care au decedat în Vermont se aflau la volan atunci când mașinile lor au fost luate de ape. Statul din vestul țării a fost lovit de ploi abundente după trecerea uraganului Beryl. Mai multe locuințe au fost avariate, iar câteva poduri s-au dărâmat. Spre sud, într-un oraș din Connecticut, apele au inundat casele oamenilor.

”Am fost inundați noaptea trecută. Nivelul apei a atins 15 centimetri. Ploaia a distrus complet canalul de scurgere și acum avem un adevărat râu în curtea din față”, spune un localnic. 

”Am fost treaz cea mai mare parte a nopții trecute, încercând să reduc pagubele. Apoi, s-a dezlănțuit iadul și nu s-au mai putut face prea multe. Așa că da, sunt destul de epuizat. Dar, sunt norocos pentru că am fost inundat doar la subsol, iar apa nu a ajuns la primul etaj”, a mai spus un localnic. 

Meteorologii se așteaptă la precipitații abundente și în următoarele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE