Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insula din Italia care oferă nopți gratuite pentru turiștii sub 35 de ani, pentru a se aventura pe un traseu istoric

Traseul minier Santa Barbara din Sardinia se împletește printre dune de nisip, păduri de stejar și stânci înalte deasupra Mediteranei. De asemenea, merge pe urmele minerilor și dezvăluie o parte din istoria acestei uimitoare insule italiene.

Pentru a-i ajuta pe tinerii vizitatori să cunoască mai bine Sardinia - dincolo de plajele sale - Fundația Cammino Minerario di Santa Barbara (CMSB) oferă cazare gratuită persoanelor sub 35 de ani care doresc să parcurgă cei 500 de kilometri de traseu.

Cum puteți obține cazare gratuită pentru drumeții în Sardinia?

Dacă sunteți interesat să vă întindeți picioarele și să vă odihniți capul gratuit în însorita Sardinie, va trebui să acționați rapid, potrivit Euronews Travel

Inițiativa „Leg's go in Cammino” a CMSB se desfășoară până la 15 iunie. După o pauză în lunile de vârf ale verii, aceasta reîncepe între 15 septembrie și 31 decembrie 2024.

Împărțită în 30 de etape cu o lungime medie de 16 kilometri, drumeția ar dura în total aproximativ o lună pentru a fi parcursă.

Fundația oferă doar trei nopți de cazare gratuită pentru fiecare drumeț, dar cu siguranță este suficient pentru a le oferi călătorilor un avantaj. Și acces la câteva sejururi fermecătoare - de la hanuri și campinguri la pensiuni, cu mic dejun inclus.

Pentru a participa, va trebui să obțineți un „pașaport al drumețului” de pe site-ul CMSB pentru o taxă de membru de 5 €. Drumeții vor primi apoi un e-mail cu trei vouchere simbolice care vor putea fi folosite la rezervări de-a lungul traseului, alegând din 24 de opțiuni legate de fundație.

Cele mai multe dintre acestea au camere de împărțit cu alți excursioniști, la un tarif obișnuit de 25 de euro, astfel încât puteți economisi aproximativ 75 de euro.

Ce este special la traseul minier din Santa Barbara?

Drumul poartă numele sfântului patron al minerilor, la care se rugau oamenii înainte de a coborî în gropile întunecate.

Această istorie dură este juxtapusă la orizonturile luxuriante ale insulei. Pornind din micul oraș Iglesias, în sud-vestul țării, drumeții urmează cărările de pietriș, potecile de catâri și căile ferate abandonate, pe care natura este acum ocupată să le recupereze.

Fiecare dintre cele 30 de etape ale cammino trece pe lângă ruinele minelor și sate părăsite, având ca fundal frumoasele întinderi de coastă.

Nu toate aceste rămășițe sunt de la Revoluția Industrială; unele dintre căile de rulare a căruțelor datează din epoca romană.

Alte puncte de atracție includ uimitoarele peșteri San Giovanni, maiestuoasa cascadă Piscina Irgas și pădurile de stejar Marganai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE