Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În ce investesc bani candidații la alegerile prezidențiale. Geoană - cel mai bogat, Lasconi are terenuri și case, Simion nu are nimic

Dintre principalii cinci candidați la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană este cel mai bogat, rezultă din declarațiile de avere și de interese. Geoană e principal acționar la o firmă de imobiliare, dar are acțiuni la multe alte companii.

Un alt candidat care este asociat într-o firmă este și Marcel Ciolacu. Ceilalți candidați nu sunt interesați de acest aspect.

Marcel Ciolacu este asociat în firma Alcom SRL

Nicolae Ciucă câștigă foarte bine din salariu și pensia de serviciu. Elena Lasconi a investit banii în terenuri și case. George Simion nu are nimic, nici case, nici mașini, nici terenuri, nici acțiuni la firme și depozite la bancă. Doar banii din salariul de parlamentar.

Marcel Ciolacu este asociat în firma Alcom SRL, cu 301 părți sociale care valorează 3010 lei. Firma se ocupă de consultanță pentru afaceri și management și este deținută de fratele premierului, Daniel Ciolacu. În 2023, a înregistrat pierderi de 8.500 de lei.

Mircea Geoană, acțiuni sau părți sociale la mai multe firme

Mircea Geoană are acțiuni sau părți sociale la mai multe firme - TOP CONT, Montel Residence, SC Apoapsis Education Group, precum și la un SIF. La Montel Residence este unic acționar, valoarea acțiunilor depășind 700.000 de lei. Montel Residence se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Are un angajat. În 2023 a avut profit zero.

Lasconi e interesată de investiții imobiliare

Elena Lasconi pare mai degrabă interesată de investițiile imobiliare. Are șapte terenuri în Argeș, Ilfov și Constanța, intravilane și agricole. Trei apartamente în București și o casă în Argeș.

George Simion nu are mai nimic. Nici acțiuni, nici terenuri, nici case, mașini, bijuterii sau tablouri. Dar nici credite la bancă. Singurul venit e salariul de parlamentar, 137.402 lei pe an (adică 27.400 de euro cu aproximație).

Nicolae Ciucă câștigă foarte bine din salariu și pensia de serviciu

Nicolae Ciucă nu e interesat de investiții, dar nu se poate plânge. În 2023 a câștigat în jur de 200.000 de lei ca premier și apoi președinte al Senatului. Și alte 233.000 de lei, din pensia de serviciu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE