Importurile de gaze ale României au crescut în prima lună a acestui an cu 50% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi au fost la un preţ de patru ori mai mare, arată rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), analizate de Agerpres.
Astfel, dacă în ianuarie 2021 importurile erau de 2,7 milioane de MWh, în ianuarie 2022 acestea se ridicau la 4 milioane de MWh.
Preţul de import a fost 305 lei pe MWh, de peste patru ori mai mare faţă de 68 de lei pe MWh, cât a fost în ianuarie 2021.
În acelaşi timp, producţia internă a scăzut de la 8,7 milioane de MWh, la 8,1 MWh.
Importurile au reprezentat, astfel, 30% din consumul total al ţării în ianuarie 2022. Principalii importatori au fost MET Austria Energy Trade (27,1% din total) şi WIEE România (20,6%).
Consumul final de gaze s-a redus cu 11%, de la 17,8 milioane de MWh, la 17 milioane de MWh.
Importurile de gaze ale României au crescut cu 50% în ianuarie şi au fost de patru ori mai scumpe
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Oxygen semnează “Vocea Muntelui”, campania în care Vodafone celebrează 20 de ani de parteneriat cu Salvamont România
Campania integrată de comunicare “Vocea Muntelui”, concepută și implementată de agenția Oxygen, marchează cei 20 de ani de parteneriat strategic dintre Vodafone și Salvamont.
UPDATE Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru 2025
Bugetul de stat pentru anul 2025 a fost adoptat, sâmbătă, de Guvern. Proiectul merge acum în Parlament pentru a fi dezbătut și aprobat. Dacă va fi respectat calendarul propus de Coaliția de guvernare, bugetul de stat ar trebui să primească votul aleșilor până la finalul săptămânii viitoare.
Milioane de șoferi vor plăti taxa de poluare din 2026
Milioane de șoferi vor plăti așa-numita taxă de poluare de anul viitor. Măsura este prevăzută în Planul național de Redresare și Reziliență, iar autoritățile române sunt așteptate până la finalul primăverii să vină cu informații concrete despre cât și cum vom plăti această taxă.
România fruntașă în UE la creșterea salariului minim. În ultimii 10 ani, țara noastră a avut cea mai mare creștere a salariului minim dintre statele UE
România, Lituania, Bulgaria și Polonia au avut în perioada ianuarie 2015 - ianuarie 2025 cea mai mare rată medie anuală de creștere a salariului minim din UE.