Importurile de gaze ale României au crescut în prima lună a acestui an cu 50% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi au fost la un preţ de patru ori mai mare, arată rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), analizate de Agerpres.
Astfel, dacă în ianuarie 2021 importurile erau de 2,7 milioane de MWh, în ianuarie 2022 acestea se ridicau la 4 milioane de MWh.
Preţul de import a fost 305 lei pe MWh, de peste patru ori mai mare faţă de 68 de lei pe MWh, cât a fost în ianuarie 2021.
În acelaşi timp, producţia internă a scăzut de la 8,7 milioane de MWh, la 8,1 MWh.
Importurile au reprezentat, astfel, 30% din consumul total al ţării în ianuarie 2022. Principalii importatori au fost MET Austria Energy Trade (27,1% din total) şi WIEE România (20,6%).
Consumul final de gaze s-a redus cu 11%, de la 17,8 milioane de MWh, la 17 milioane de MWh.
Importurile de gaze ale României au crescut cu 50% în ianuarie şi au fost de patru ori mai scumpe
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Ministrul Energiei, după pana de curent care afectează Spania și Portugalia: „La nivelul României nu avem probleme. Nu avem un plan”
Ministrul Energiei a declarat că nu există „niciun motiv de îngrijorare” în acest moment în cazul sistemului energetic din România, în contextul penei masive de curent care afectează 50 de milioane de oameni din Spania, Portugalia și unele regiuni din Franța.
București: Locuințe mai scumpe în apropiere de metrou. Un apartament de 3 camere poate ajunge și la 200.000 euro
Prețurile locuințelor noi în București sunt în creștere în zonele unde se construiesc stații de metrou, arată datele prezentate la cel mai mare târg de imobiliare din Capitală.
Avertismentul făcut de Ilie Bolojan: România riscă recesiunea din cauza deficitului bugetar
Ilie Bolojan avertizează asupra riscurilor economice. Președintele interimar spune că trepidațiile la nivel global puse în contextul situației economice în care se află acum România pot genera o nouă criză financiară.
FMI a revizuit în minus estimarea de creștere economică. Economia României ar putea crește cu 1,6% în 2025, față de 3,3%, vechea prognoză
Economia României ar putea crește mai puțin anul acesta, atrag atenția analiștii Fondului Monetar Internațional, după ce și-au revizuit prognoza din toamna anului trecut.
Fără reforme, vin taxele: Avertismentul lui Bolojan contrazice Guvernul
Mesaje contradictorii din partea autorităților cu privire la viitorul economiei românești. În timp ce guvernul afirmă că nu va majora taxele și impozitele, președintele interimar Ilie Bolojan spunea că țara noastră ar putea ajunge să recurgă la acesta măsură.