Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hashem Safieddine, presupusul succesor al conducerii Hezbollah, ar fi fost ucis într-un atac israelian în Beirut

Israelul ar fi încercat să-l elimine, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Hashem Safieddine în suburbia Dahieh din Beirut, capitala Libanului. Șansele ca presupusul succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea grupării Hezbollah să fi fost ucis alături de mai multe persoane cresc, a declarat un oficial citat de Sky News Arabia, potrivit publicațiilor Jerusalem Post și Haaretz.

O sursă libaneză din domeniul securității a precizat că șansele de a exista supraviețuitori în urma atacului aerian sunt „aproape nule”. În schimb, publicația saudită Al Hadath a relatat că Hashem Safieddine a murit sâmbătă dimineață.

De altfel, Israelul a confirmat lichidarea presupusului lider al Hezbollah, însă publicația Jerusalem Post susține că nu a putut verifica informația.

O sursă de securitate libaneză a declarat pentru Reuters că Hashem Safieddine a fost „de negăsit” după ce atacul lansat de Israel vineri. De asemenea, trei oficiali din domeniul securității au precizat că, din cauza bombardamentelor israeliene repetate, salvatorii nu au putut cerceta locul în care s-ar afla Safieddine.

Informația despre faptul Hashem Safieddine nu a mai dat niciun semn de viață că a fost confirmată și de postul american CNN.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE