Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harris îl acuză pe Trump de lipsă de transparenţă cu privire la starea lui de sănătate

Kamala Harris îl acuză pe Donald Trump de lipsă de transparenţă cu privire la starea lui de sănătate, după ce aceasta şi-a publicat propriul raport medical, de curând. Spre deosebire de ea, Trump a oferit puține informații despre starea sa de sănătate, mai ales după tentativa de asasinat din iulie, când a fost rănit la o ureche, potrivit Euronews.

Kamala Harris: Trump nu este apt să exercite acest mandat

Din raportul medical publicat de candidata democrată a reieșit că aceasta are o „stare de sănătate excelentă” și „deține rezistența fizică și mintală” necesare pentru a ocupa funcția de președinte al SUA.

Pe de altă parte, Harris susține că Trump nu ar fi „apt” să exercite acest mandat și speră astfel să alimenteze o dezbatere asupra facultăţilor rivalului său republican. Între cei doi contracandidați este o diferență de vârstă de aproape 20 de ani. Trump are 78, Harris, 59.

„Pentru mine este clar că el şi echipa sa nu doresc ca poporul american să vadă cu adevărat ce face şi să ştie dacă este apt pentru a îndeplini funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El nu este apt să exercite acest mandat”, le-a spus Harris jurnaliştilor înainte de a pleca în statul disputat Carolina de Nord (sud-est), recent devastat de uraganul Helene.

Au urmat și reacțiile. Echipa de campanie a lui Trump a dat asigurări, într-un comunicat, că fostul preşedinte nu are de ce să invidieze forma Kamalei Harris, ba dimpotrivă. Candidatul republican a publicat deja voluntar mai multe rapoarte ale medicilor și „toate concluzionează că Donald Trump este într-o stare de sănătate perfectă şi excelentă”, a adăugat purtătorul său de cuvânt. Steven Cheung se referă în special la o scrisoare a medicului personal al lui Donald Trump în care sunt menţionate rezultate normale ale examenelor fizice şi rezultate „excepţionale” ale testelor cognitive. Dar aceste examene datează deja din septembrie 2023, scrie Agerpres.

Și Trump obișnuia să pună sub semnul întrebării starea de sănătate a președintelui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, mai ales după fiecare gafă făcută de acesta. Una dintre ele a fost când Biden l-a confundat pe Zelenski cu Putin și pe vicepreședinta SUA, cu Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE