Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump cere să fie protejat cu avioane militare în deplasările sale de frică să nu fie asasinat de Iran

Fostul președinte american Donald Trump cere avioane de luptă și vehicule militare care să-l protejeze în deplasările sale de campanie de frică să nu fie asasinat de Iran. Este în premieră când un candidat la președinția SUA solicită asemenea măsuri sporite de securitate, scrie presa americană.   

De la începutul campaniei electorale din SUA, Donald Trump a fost ținta a două tentative eșuate de asasinat. Reprezentanții staff-ului de campanie a lui Trump au afirmat recent, cu referire la oficiali ai serviciilor americane de informații, că există amenințări din partea Iranului, care ar încerca să-l ucidă pe Trump.  

Un reprezentant al Secret Service, responsabil cu protecția candidaților prezidențiali, a afirmat că „fostul președinte beneficiază deja de cel mai înalt nivel de protecție”, dar a confirmat că echipa de campanie a lui Trump a solicitat măsuri suplimentare, potrivit Reuters. 

„Secret Service va rămâne atent și își va adapta și îmbunătăți dispozitivul de protecție, după cum este necesar, pentru a face față amenințărilor în continuă schimbare”, a precizat oficialul agenției.

Președintele Joe Biden a declarat presei că a autorizat măsurile de securitate necesare pentru a-l proteja pe Trump ca și cum ar fi un președinte în funcție, și că, dacă solicitarea acestuia se încadrează în aceste condiții, atunci cererea ar trebui aprobată.

Fostul președinte american mai cere extinderea restricțiilor de zbor deasupra locuinței lui și a zonelor unde au loc mitingurile de campanie. O altă măsură de protecție presupune poziționarea de plăci din sticlă antiglonț la evenimentele importante. Echipa de securitate a lui Donald Trump a cerut aceste măsuri pe motiv că nu ar mai avea încredere în Secret Service.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE